Най-новите руски ударни оръжия за сдържане не попадат под ограниченията,

...
Най-новите руски ударни оръжия за сдържане не попадат под ограниченията,
Коментари Харесай

Нови руски оръжия не попадат под наложени ограничения, признаха от САЩ

Най-новите съветски ударни оръжия за въздържане не попадат под рестриктивните мерки, наложени от Договора за понижаване на стратегическите оръжия (СТАРТ-3), съобщи ръководителят на Стратегическото командване (STRATCOM) на американските въоръжени сили, военачалник Джон Хайтън.
„ Новият Договор START (START-3) е дефиниран по този начин, че да обгръща единствено съществуващите оръжия все още на влизане в действие през 2011 година
Това значи, че обгръща балистичните ракети, както морски, по този начин и наземни, покрива бомбардировачите, крилатите ракети на бомбардировачите и на (другите) платформи, на които са инсталирани”, съобщи генералът.
Хайтън означи, че START планува опция за разглеждане от страна на двустранната консултативна комисия на създаването от страните на „ нови стратегически оръжия”, само че това към момента не се е случило.
„ Виждаме, че руснаците развиват капацитет отвън рамката на това съглашение. Загрижен съм за това”, добави той.
Така той разяснява новите съветски разработки, в това число безпилотният подводен транспортен съд „ Посейдон”. Американските управляващи се пробваха да го внесат, както и редица други напреднали съветски оръжия под действието на START-3.
Наскоро генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш се обърна към Русия и Съединените щати с искане за удължение на контракта и след 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР