Най-новата противокорабна хиперзвукова ракета Циркон беше успешно изпитана и изстреляна

...
Най-новата противокорабна хиперзвукова ракета Циркон беше успешно изпитана и изстреляна
Коментари Харесай

Вижте руската хиперзвукова ракета Циркон в действие

Най-новата противокорабна хиперзвукова ракета " Циркон " беше сполучливо изпитана и изстреляна от фрегатата " Адмирал флота Советского Союза Горшков ". Руското министерство на защитата показа видеозапис на изстрелването на ракетата от кораба в Бяло море.

В известието на Министерството на защитата се отбелязва, че пробната пукотевица е била осъществена по наземна цел, ситуирана на брега на Баренцово море. Разстоянието от фрегатата до задачата е повече от 350 км. Според резултатите от обективния надзор задачата е била сполучливо изумена, а ракетата е удостоверила своите тактически и механически параметри и е развила скорост до 7 Маха.

Хиперзвуковата ракета „ Циркон “ (3M22) е предопределена за заличаване както на противников кораби, по този начин и на наземни цели. Основната характерност на най-новата оръжейна система, включена в комплекса ZK22 " Циркон ", е високата скорост на ракетата (до 8 Маха).

По време на представянето на „ Циркон “ в обръщение до Федералното заседание през февруари 2019 година съветският президент Путин съобщи, че противокорабната ракета е способна да доближи скорост от към 9 Маха и да поразява цели на разстояние до 1000 км.

Най-новите комплекси Циркон ще бъдат ситуирани както на кораби, по този начин и на подводници. Следващият стадий от тестванията ще бъде отдаден на изстрелването на ракета от подводница. Вижте повече.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР