Най-натоварени са линиите към Люлин и Студентски градДосега няма нито

...
Най-натоварени са линиите към Люлин и Студентски градДосега няма нито
Коментари Харесай

13 хил. на месец ползват нощен транспорт

Най-натоварени са линиите към „ Люлин ” и „ Студентски град ”


Досега няма нито едно нахлуване в рейсовете сред 00:00 и 04:00 ч.


Около 12-13 хиляди билета на месец се продават за нощния градски превоз в София, оповестиха пред “Труд ” от столичния Център за градска подвижност. Оттам обясниха, че няма разлика в посещаемостта през лятото и тази през есента, всеки месец новата услуга се употребява от почти идентичен брой хора. От стартирането на нощния превоз на 7 април до 26 септември са продадени към 73 хиляди билета за пътешестване от 2 лева, а досега продажбите са над 90 хиляди Засега няма взето решение дали след месец и половина Столичната община ще продължи услугата. Градската администрация би трябвало да реши до края на годината дали пробно пуснатият нов тип превоз да стане непрекъснат.

Нощните рейсове се движат по 4 линии, които работят от 00:00 до 04:00 ч. и се пресичат на пл. “А. Батемберг ”. Линиите са от ж.к. “Люлин ” 1 и 2 до жк. “Младост ” 4, от кв. “Обеля ” до кв. “Студентски град ”, от ж.к. “Овча купел ” 2 до Автостанция Изток и от ж.к. “Гоце Делчев ” до ж.к. “Дружба 2 ”. Най-натоварени са рейсовете по маршрута до кв. “Люлин ”, а след тях се подреждат тези до кв. “Студентски град ”. Автобусите са най-пълни в дните от петък до неделя, когато нормално се употребяват 700 души.

Досега не е имало пасажери, пробвали да се возят без билет в нощния превоз. Притесненията, че той ще бъде високомерен от пияници не се оправдаха, увериха от ЦГМ. Досега не е имало нито един случай на нахлуване на контрольори или водачи в рейсовете, включени в тази услуга. Те са снабдени с камери, а за сигурност кабината на водачите е отделена от мястото за пасажерите. Във всяко транспортно средство има кондуктор, който продава билетите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР