Най-малко три мощни експлозии са били чути от журналисти на

...
Най-малко три мощни експлозии са били чути от журналисти на
Коментари Харесай

Ден 20: Силни експлозии в центъра на Киев

Най-малко три мощни детонации са били чути от публицисти на Франс прес в центъра на Киев. Засега произходът им не е явен, отбелязва организацията.

Журналист на Франс прес е забелязал и дирек от пушек да се издига в далечината, само че не е могъл да се приближи до мястото, тъй като в столицата има комендантски час през нощта.

Засега няма и изказвания от публични източници по отношение на гърмежите, които може и да са от противоракетната защита.

В последните дни боевете се ускориха към Киев, който е съвсем обграден от съветските сили, нахлули в Украйна на 24 февруари. Повече от половината от трите милиона поданици на киевската агломерация към този момент са я напуснали от началото на съветската атака.

В понеделник бе обявено за няколко убити и ранени при бомбардировки в разнообразни квартали на града.

Британски публицист, отразяващ войната в Украйна за телевизия " Фокс нюз ", е ранен и признат в болница в понеделник. Инцидентът е станал в региона на Киев. Не се оповестява какъв брой съществено е ранен журналистът.

" Бенджамин Хол е бил ранен, до момента в който е събирал информации отвън Киев. Ние разполагаме с малко елементи за момента, само че Бен е в болница и нашите екипи на терен се пробват да съберат спомагателни информации в миг, в който обстановката се развива бързо ", споделят от малкия екран.

Украинската основна прокурорка Ирина Венедиктова също заяви, че английски публицист е бил ранен.

Украйна разгласи, че е отблъснала опит на Русия да превземе Мариупол

По-рано украинската войска разгласи, че е отблъснала опит на съветските сили да завладяват стратегическия пристанищен град на Азовско море Мариупол, съобщи Асошиейтед прес.
Руските военни елементи се отдръпнаха, откакто понесоха загуби, сподели в изказване генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руската войска е обсадила Мариупол от седмица и половина, отбелязва АП. В града с население от 430 хиляди души има обезверен дефицит на вода и храна, а електроснабдяването е прекратено.

Според украинските управляващи общо над 2500 локални поданици са били убити при съветски удари в града. Вицепремиерът Ирина Верешчук заяви, че обстрел е осуетил следващия опит в града да бъдат доставени храна и медикаменти.

Хуманитарен ескорт от 160 цивилни автомобила въпреки всичко най-сетне е съумял да напусне Мариупол през вчерашния ден и пътува към окупирания от съветските сили Бердянск, споделиха от общинския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров в това време сподели, че негови бойци водят офанзивата против стратегическия град, съобщи още Асошиейтед прес.

Чеченските бойци влязоха километър и половина във вътрешността в Мариупол, преди да спрат офанзивата си с рухването на нощта, написа Кадиров в Телеграм. Той добави, че офанзивата е водена от неговия непосредствен сподвижник Адам Делимханов.

Преговорите не престават

Очаква се договарянията сред Украйна и Русия да продължат през днешния ден.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че е разговарял през вчерашния ден по телефона с израелския министър председател Нафтали Бенет в границите на напъните за слагане на завършек на войната " със обективен мир ".

" Нашата делегация също работи за това в договаряния с съветската страна”, съобщи украинският президент във видеообръщение през нощта. " Казаха ми, че нещата вървят доста добре. Но дано забележим. (Преговорите) ще продължат (днес) ", добави той.

Зеленски поздрави на съветската държавна телевизия, която в директен ефир стачкува против войната в Украйна.

Украинският президент за следващ път се обърна към съветските бойци с апел да спрат да се бият. " Предлагам ви късмет да оцелеете ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР