Най-лесният и най-изгодният начин за Русия да държи България неутрална

...
Най-лесният и най-изгодният начин за Русия да държи България неутрална
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Путин отдавна е вдигнал ръце от нашия регион, негов план максимум е да се справи с Украйна

" Най-лесният и най-изгодният метод за Русия да държи България неутрална или безобидна е като държавното управление на Кирил Петков продължава да ръководи.... Няма нито вътрешна мощ - ГЕРБ, Движение за права и свободи, нито външна - непозната страна, в случай че щете, която да има интерес сега да смъква българското държавно управление. Надали ще има предварителни избори ".

Това мнение изрече пред БНР политологът доцент Стойчо Стойчев, учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Според него съветският президент Путин от дълго време е " вдигнал ръце от нашия район ", в други места се е прицелил, негов проект най-много ще е " с Украйна да се оправи ":

" Нещото, което Русия има интерес да поддържа, е оптимален неутралитет на България. Правителството на Кирил Петков е съвършено като структура за такива замисли, тъй като, когато имаш коалиция от 4 партии, половината от които нямат политически опит, другите нямат опит в съдружното ръководство, нямат сходства в стратегиите - те са доста лесни за пращане в ступор, да не вършат нищо ".
По думите му президентът Румен Радев към този момент е отчел като капитална неточност това, което направи с " Продължаване смяната ", като им гласоподава доверие и повлия по този начин на доста гласоподаватели, които да гласоподават за тях:

" Политическа партия дължат огромния си триумф значително на престижа, който Радев имаше все още на изборите, и на поддръжката, която той косвено съобщи към тях. Президентът към този момент си е взел записка и към този момент няма да поддържа нито директно, нито индиректно последваща политическа мощ по този метод. Т.е. няма да трансферира по този метод персоналната си известност на партията на Стефан Янев, в случай че допуснем, че са в положителни връзки, само че доколкото слушам, че не са в изключително положителни.... Радев ще се опита да резервира публичното доверие в годините, в които не може директно да се ангажира с партийно строителство. Предполагам, че би желал да има повече надзор в една бъдеща партия под неговото менторство. Стратегията, която е приел, е да изчака, съхранявайки своя престиж, въз основата на изостреното опозиционно говорене. Той видя, че това работи в противоборството му с ГЕРБ, т.е. да подлага на критика непрекъснато ръководещите по основни тематики ".

Това ще е Радев през идващите 4 години, заключи политологът.
" За Корнелия Нинова е прелестно да бъде вицепремиер, с цел да се конфронтира с президента Румен Радев законно. Този конфликт е вероятен, когато тя е във властта. За нея това е извънредно комфортна позиция, с цел да се бори за тази група от българските гласоподаватели, към която има много апетити от Костадин Костадинов и Стефан Янев ".

Според Стойчев лидерката на Българска социалистическа партия ще откри вид партията да остане в ръководещата коалиция даже и при решение на Народното събрание за даване на военна помощ за Украйна - дали с формулировката на решението, или " с прекачване на решението на някакъв групов орган, който да реши друго, а не това, което е заявила Нинова ".
Политологът разяснява и догадка, при която Народното събрание не приема решение за изпращане на военна помощ за Украйна:

" Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ ще продължат да ръководят с Българска социалистическа партия с омерзение. Може би ще кажат, че ще продължат, с цел да махнат Гешев ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР