Най-красивите и сладки цветя, които сме виждалиНеобходими Продукти● брашно -

...
Най-красивите и сладки цветя, които сме виждалиНеобходими Продукти● брашно -
Коментари Харесай

Двуцветни сладки

Най-красивите и сладки цветя, които сме виждали

Необходими Продукти

● брашно - 450 г
● бадемово брашно - 50 г тънко
● пудра захар - 200 г
● жълтъци - 4 бр.
● портокалова кора - от 1/2 портокал
● канела - 1 ч.л.
● ванилия - 2 бр.
● масло - 1 огромно пакетче (250 г)
● какао - 3 - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Пресейте брашното дружно с пудрата захар, ванилията и канелата. Прибавете бадемовото брашно и добре разрушените жълтъци. Прибавете и настъргана портокалова кора.

Ако ви подхожда различен мирис, умерено може да добавите есенция, лимонова кора, ром или нещо друго. Нарежете маслото на дребни късчета и последователно го давете.

При разбъркването стартират да се получават маслени трохи. Щом замесите добре тестото, маслото към този момент ще се е разтопило от топлината. Резултатът е меко, компактно и доста ароматно тесто.

Увийте го във фолио и го оставете да престои към 2 часа в ледник. Не е проблем да го оставите и за цялата нощ. Разделете тестото на две елементи и в едната прибавете какаото.

Замесете още веднъж, с цел да може да се оцвети отмерено. Разточете и двата типа тесто на две обособени кори, които би трябвало да са доста тънки. С помощта на по-голяма формичка изрежете сладки и от двете кори.

След това вземете по-малка формичка и с нея изрежете други фигурки от към този момент изрязаните от двете теста сладки. Разменете вътрешната част на сладките и деликатно поставете отворите, с цел да може да се получат мечтаните двуцветни сладки.

Наредете ги в тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути. Внимавайте да не ги препечете или краищата им да потъмнеят, тъй като усетът ще се промени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР