Най-желаният мъж в държавата не е Евгени Генчев от Ергенът,

...
Най-желаният мъж в държавата не е Евгени Генчев от Ергенът,
Коментари Харесай

Ухажват Крум Зарков за „ротационния“ кабинет

Най-желаният мъж в страната не е Евгени Генчев от „ Ергенът ”, който се врече телевизионно на хубавата Валерия, а министърът на правораздаването в служебния кабинет Крум Зарков. Цели две партии ухажват сега социалиста да стане част от държавното управление на Николай Денков, което би трябвало да внесе скоростно бюджет и текстовете за промени в Наказателно-процесуален кодекс и закона за правосъдната власт, направени точно от Зарков. Или по този начин нареченият „ закон анти-Гешев ”, написа „ Уикенд “.

Пръв гръмко разгласи, че партията му ще поддържа законите на Крум Зарков с намек министърът да пристане на новото държавно управление бе Бойко Борисов, който неуморно повтаря, че точно текстовете на юриста с френско образование ще оказват помощ от на следващия ден да се събудим правова страна.

Във вторник водачът на ГЕРБ не пропусна още веднъж да натърти, че няма по-важно нещо от направените от някогашния член на ИБ на Българска социалистическа партия законопроекти незабавно да се одобряват от новия кабинет, а по-късно да се гласоподават и в Народното събрание. Пък по-късно умерено страната можела да се разпуска. „ Веднага би трябвало бюджет, дотъкмяване на законите на Крум Зарков. Да свършим 2-3 хубави неща, пък отново да отидем на избори, отново да се ненавиждаме, ние няма да се заобичаме “, заключи най-важното за благоденствието на нацията посред тежка инфлация и рецесия Борисов.

ГЕРБ от дълго време са хвърлили око на Зарков, който се употребява с необикновено високо утвърждение освен в личната си партия като част от вътрешната съпротива на Българска социалистическа партия и най-върл критикар на Корнелия Нинова, само че и в останалите обединения, които през днешния ден мечтаят да видят основния прокурор на дръвника. От „ Продължаваме промяната ” също имат интерес да привлекат възпитаника на „ Сорбоната ”, само че там безжалостен отпор давал съдружния сътрудник Христо Иванов с няколко от своите клакьори.

Зарков съумя да завоюва и покровителството на президента Румен Радев, който макар разлъката с Нинова, си избра да я удари по най-болното място, назначавайки в служебните си кабинети хора като юриста и Весела Лечева.

На този стадий обаче напъните на двете обединения – ГЕРБ и Политическа партия да „ вземат ” Крум Зарков в ротационния си кабинет клони към нулата. 40-годишният министър желал да остане правилен на президента Радев и то освен, тъй като го взел под крилото си – просто Зарков бил изцяло наясно, че новата концепция за въртене на мандатите през 9 месеца може и да не изкара и половин година, а президентът отново щял тогава да огледа към него за правния сектор в идващото си служебно държавно управление.

Реклама

Самият Зарков така и така се самопростреля политически още през април, като разгласи, че ще бъде постоянен министър „ единствено с мандата на моята партия Българска социалистическа партия ”. Той не се и надявал освен да има коалиция, която да получи министерства, а и въобще шефката му да успее да осъществя мандат, даже в случай че го вземе и точно това била малка врата за оставане при президента.

Юристи разясниха пред „ Уикенд ”, че в случай че Крум Зарков реши да не стане част от кабинета „ Денков – Габриел ”, неговите законопроекти мъчно ще попаднат в пленарна зала, където да бъдат обсъждани, подложени на критика и даже променяни преди второ четене. Зарков е длъжностен министър и не можа да се кандидатира за народен представител, надлежно няма да може да отбрани текстовете си в пленарната зала, когато те стигнат до край, а всеки заинтригуван може да ги поправя както му е угодно.

Създаде ли се и нов Министерски съвет отпред с Николай Денков, завършва и правото на Зарков като министър да предлага промени и даже „ да благодари на депутатите ”, както се случи преди броени дни при приемането на основаване на механизъм за следствие на основния прокурор от правната комисия. Ситуацията е юридически патова, а промени ли се уклонът на заинтригуваните да катурнат Иван Гешев, текстовете на министъра без пост отиват в кофата, вещаят мнителни магистрати.

Гласи се за водач на Българска социалистическа партия следващата година

Крум Зарков не се е отказал от упоритостта си и да се възкачи на трона на Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия. Това няма по какъв начин да се случи без поддръжката на президента Радев. Според Зарков „ положителните водачи притеглят, а не отблъскват ” и макар че мандатът на Нинова като шеф и от дълго време самовластник на Българска социалистическа партия изтича през септември 2024 година, Крум занапред се е заканил, че ще се състезава за поста й.

Шансовете му да стане ръководител на партията-столетница по никакъв начин не са дребни, пророкуват специалисти. А присъединяване в постоянно държавно управление, наситено от кавги и междуособици на съдружни сътрудници, нямало да му даде нужната биография за победа.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР