Най-известният руски опозиционен лидер Алексей Навални разпространи писма, които проследяват

...
Най-известният руски опозиционен лидер Алексей Навални разпространи писма, които проследяват
Коментари Харесай

Мога ли да си взема кенгуру? Подигравките на Навални с руския затвор

Най-известният съветски опозиционен водач Алексей Навални популяризира писма, които наблюдават по какъв начин в продължение на няколко месеца се е подигравал на затворническите управляващи с голям брой странни претенции за кимоно, балалайка, бръмбар и даже за развъждане на кенгуру, заяви Reuters.

Според съветските документи, които той е разгласил онлайн, молбите са били отхвърлени от строго охраняваната наказателна колония IK-6 в Мелехово, на към 250 км източно от Москва.

" Когато си в наказателна килия и нямаш доста развлечения, постоянно можеш да се забавляваш, като водиш преписка с администрацията на пандиза ", споделя Навални.

Кореспонденцията разкрива и изискванията в съветската затворническа система: Навални е изискал да се даде мегафон на психологично болен пандизчия в отсрещната килия, с цел да " може да крещи още по-силно ", а затворническите управляващи да присъдят 10-и дан по карате на пандизчия, който явно е умъртвил човек с голи ръце.

И двете претенции са отхвърлени, а от пандиза отхвърлят коментар.

" Въпросът за отсъждане на подготовка по източни бойни изкуства не се взема решение от администрацията ", пишат от пандиза още на 28 април.

В отговор на настояването на Навални за позволение за развъждане на кенгуру от пандиза пишат: " Животното, посочено в настояването Ви, е от типа торбест бозайник. Искането Ви се оставя без почитание. "

Навални изискал да му бъде възложен и масажен стол, като предполагал, че това може да понижи напрежението. Затворът невъзмутимо отговарил, че масажни столове не се дават.

Опозиционерът попитал за имената на кучетата пазачи.

От пандиза дали отговор, че не могат да му дадат такава информация. По думите на Навални, надзирателите са му споделили, че в случай че знае имената на кучетата, може да се сприятели с тях и да се опита да избяга.

На запитването дали му е належащо позволение, с цел да отглежда бръмбар, било отговорено с отвод. " Насекомото, посочено от Вас в запитването Ви, принадлежи към животинското царство ", се споделя в писмото на пандиза от 3 май.

Алексей Навални излежава комбинирана присъда от 11 години и половина за машинация и пренебрежение към съда по обвинявания, които съгласно него са били скалъпени, с цел да му се запуши устата, напомня Reuters.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР