Най-известната влюбена двойка на всички времена са Ромео и Жулиета.

...
Най-известната влюбена двойка на всички времена са Ромео и Жулиета.
Коментари Харесай

Най-известните влюбени двойки

Най-известната влюбена двойка на всички времена са Ромео и Жулиета. Тази двойка е синоним на самата обич. Трагедията, написана от Уилям Шекспир, споделя историята на деца от две враждуващи фамилии.

Те се влюбват един в различен от пръв взор и рискуват всичко поради любовта си. Накрая те умират от обич и преждевременната им гибел сдобрява фамилиите.

Историята на любовта на Марк Антоний и Клеопатра е една от най-интригуващите. Историята им е била пресъздадена от Уилям Шекспир и екранизирана не един път от огромни режисьори.

Отношенията сред тези двама авторитетни хора сложили Египет в доста преференциално състояние, само че любовта им възмущавала всички римляни. Въпреки всичко Марк Антоний и Клеопатра се оженили.

По време на стълкновение против римляните Марк получил лъжливо уведомление за гибелта на Клеопатра и се самоубил. Когато Клеопатра схванала това, тя се самоубила също.

Трагичната история за любовта на сър Ланселот и кралица Гуинивиър е една от най-известните измежду легендите за крал Артур. Ланселот се влюбва в брачната половинка на крал Артур.

 Най-известните влюбени двойки

След доста време те станали любовници, само че сър Модред и Сър Агравейн отпред на група от дванадесет рицари нахлули в покоите на кралицата и заварили двамата любовници.

Само Ланселот съумял да избяга, а кралицата била наказана на гибел. След няколко дни Ланселот се върнал, с цел да я избави, с което разделил рицарите на Кръглата маса на две групи.

Ланселот приключил живота си като непретенциозен аскет, а Гуинивиър отишла в манастир, където останала до края на дните си. Паоло и Франческа са герои от известния шедьовър на Данте Божествена комедия.

Те са били действителни хора. Франческа била омъжена за ужасяващ мъж на име Джанчото Малатеста. Брат му Паоло бил негова диаметралност и те станали любовници. Когато ги разкрил, мъжът на Франческа умъртвил и двамата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР