Най-голямото дерби в света на футбол чука на вратата ни

...
Най-голямото дерби в света на футбол чука на вратата ни
Коментари Харесай

Кой е вкарал най-много голове в историята на „Ел Класико“?

Най-голямото дерби в света на футбол чука на вратата ни и е време да се настроим уместно с някои любопитни обстоятелства към срещата. Любимият на всички ни постоянно е обвързван с голмайсторите, а в този момент ще ви представим най-резултатните нападатели в историята на „ Ел Класико “, въпреки несъмнено да се досещате кои двама оглавяват листата.

Карим Бензема е единственият настоящ футболист, който се чака да вземе присъединяване в срещата и попада в влиятелния лист. Французинът е вкарал 10 гола на „ каталунците “, с цел да попадне в топ 10 дружно с Жозеп Самитие, Хуанито и Уго Санчез.

Луис Суарез пък е на 9 място с 11-те си гола в интервала 2014-2020 година, а пред него е Сантияна с неговите 12 попадения.

Сезар, Ференц Пушкаш и Франсиско Дженто пък имат по 14 гола в испанската класика.

Раул Гонзалес е пред тях с неговите 15 гола от дните, когато чупеше върхове във всички клубни шампионати.

Алфредо Ди Стефано в продължение на десетилетия бе №1 в тази ранглиста с неговите 18 попадения, само че небрежно Кристияно Роналдо съумя да го застигне в този индикатор.

И на върха напълно предстоящо е Лионел Меси с удивителните 26 гола във вратата на Реал Мадрид. Аржентинецът за пръв път в кариерата си ще пропусне „ Ел Класика “ без да е контузен, просто тъй като към този момент не е част от отбора на Барселона.

Срещата на „ Ноу Камп “ в неделя ще бъде под №247, а досега двата гранда са си разменили общо 814 гола, което прави приблизително по 3,3 попадения на мач. Реал Мадрид има 98 победи с 413 гола, до момента в който любопитното е, че Барселона има 100 победи с 401 гола. Само 49 пъти равенството е било изходът от тези дербита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР