Най-голямата реконструкция, която трябва да започне в София през март

...
Най-голямата реконструкция, която трябва да започне в София през март
Коментари Харесай

Дончо Барбалов разкри кои ще са ключовите ремонти в София през 2021 г.

Най-голямата реорганизация, която би трябвало да стартира в София през март тази година, е на трамвайното трасе по бул.”Цар Борис Трети” - от Съдебната палата до “Княжево” - 31,6 млн. лева за 2021 година са обезпечени по стратегия “Региони в растеж”.

Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция зам.-кметът по финанси в Столична община Дончо Барбалов. Този план ще даде бърза връзка на гъсто обитаеми квартали и нов линеен парк по бул. “Македония”. Общо 140 млн. лева за създаване и реорганизация на транспортната инфраструктура планува бюджета на Столичната община, уточни още зам.-кметът Барбалов.

Той напомни, целите в бюджета на Столичната община през тази година са три - създаване на стратегическата инфраструктура на София и поправки в кварталите, създаване на нови детски градини и обезпечаване тук-там за децата от 3 до 6-годишна възраст и възстановяване на качеството на въздуха и екологичен градски превоз. Над 100 млн. лева са финансовите вложения за възстановяване на качеството на въздуха и чистотата в града. Тази година е първата, през която започва осъществяването на огромния план за замяна на старите печки на дърва и въглища с нови екологични уреди за отопление. Предвидените средства са 12,1 млн. лева, като поръчката за климатици, радиатори за газ, топлофициране и пелетни печки, към този момент е оповестена.

Ключовите поправки за годината са разширението на булевардите “Тодор Каблешков”, “Филип Кутев”, “Източната тангента”, “Ломско шосе”, ул.”Опълченска”, които са част от вътрешните градски кръгове. С тях София на практика ще има нова транспортна скица и с над една трета разтоварен трафик през центъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР