Най-голямата организация на полицаите - Синдикалната федерация на служителите в

...
Най-голямата организация на полицаите - Синдикалната федерация на служителите в
Коментари Харесай

Полицаите заплашиха с протести

Най-голямата организация на служителите на реда - Синдикалната федерация на чиновниците в Mинистерството на вътрешните работи (СФСМВР), се закани с митинги поради проблеми с отношението на управлението на страната и на Министерство на вътрешните работи към труда на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" Нашите претенции нямат връзка с последните събития в Министерство на вътрешните работи. Протестът се обрисува да бъде на наша обичана дата - 5 юли (професионалният празник на чиновниците в МВР). Тази седмица ще опитаме да не се стигне до митинг, само че това доста зависи от Министерство на вътрешните работи и от разбирането ", обясни в ефира на Bulgaria ON AIR   ръководителят на СФСМВР Илия Кузманов.

Той изясни, че са предложили промяна в управлението на правно-нормативната дирекция.  " Те са носители на сериозен стрес, казусът с тази дирекция е много сериозен и от доста време. Лесно е да се потвърди тежкият недостиг на подготвеност там. Ние не се месим в ръководството на Министерство на вътрешните работи, а демонстрираме на министъра къде нещата доста тежко куцат ", акцентира Кузманов.

Според него   доста съществено се нарушават социално-икономически права.  " От към 5 години имаме проблем с един юридически вакуум - ексклузивен труд в делнични дни не се компенсира по никакъв метод. Годишно могат да се получат такива 100-150 часа, ние имаме потребност и от възобновяване. Проблемът не е политически, само че ние изрично посочваме, че има проблем в нашите връзки ", означи още Кузманов.

Днес служителите ще сезират министър Младен Маринов и ще чакат резултати до сряда.  " След неделя ще преминем и към районни митинги, ще бъдем доста упорити. Няма да спрем, до момента в който не се получи това, което сме споделили ", сподели ръководителят на СФСМВР.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР