Над 500 са подадените проектни предложения по процедурата Разработване на

...
Над 500 са подадените проектни предложения по процедурата Разработване на
Коментари Харесай

Над 500 са предложенията в МИ по процедурата Разработване на иновации в предприятията

Над 500 са подадените планови оферти по процедурата " Разработване на нововъведения в предприятията " по Програма " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " 2021-2027, оповестява Министерството на нововъведенията и растежа.

Проектите на компаниите са за общо над 250 млн. лева От тях фирмите са поискали 144 млн. лева безплатна финансова помощ. Общият бюджет на безвъзмездните средства, които компаниите могат да получат по процедурата за създаване на нововъведения, е 127 млн. лева Документите се подаваха електронно през системата ИСУН 2020 до през вчерашния ден. 

От помощта ще се възползват микро, дребни и междинни компании (МСП), дребни сдружения със междинна пазарна капитализация и огромни компании в партньорство с МСП. Минималният размер на финансирането е 50 000 лева, а оптималният зависи от размера на компаниите. За микро предприятията е 250 000 лева, за дребните - 400 000 лева, а за останалите - 500 000 лева Съфинансирането е от 25 на 100 до 60 на 100 по отношение на категорията им. 

Допустимо е създаване на нововъведения, ориентирани към произвеждане на артикули и даване на услуги в разнообразни области, да вземем за пример: машиностроене и уредостроене, изкуствен интелект, способи за чисто произвеждане, предпазване, преправка и постигане до крайния консуматор на характерни български артикули и други Подкрепа ще получат новаторски решения на национално и международно равнище, само че и такива, представляващи оригиналност на равнище дружество. Ще се финансират действия по осъществяване на проучвания, изпитвания, измервания и валидиране; основаване и тестване на прототипи и пилотни линии и др. 

По предишна процедура за внедряване на нововъведения в предприятията за безплатна помощ аплайваха 713 български компании, които обявиха поддръжка за над 275 милиона лв.. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР