Най-голямата опасност в тази война е от хвърлянето на тази

...
Най-голямата опасност в тази война е от хвърлянето на тази
Коментари Харесай

Валентин Радев каза коя е най-голямата опасност в тази война

Най-голямата заплаха в тази война е от хвърлянето на тази бомба, която Русия има. Това съобщи някогашният зам.-министър на защитата Валентин Радев пред Нова телевизия.

Стрелбата от двете страни не е толкоз рискова, тъй като е прицелна - цели се танк да вземем за пример. Но заплахата от бомба е огромна, тъй като като я хвърлиш - не знаеш кой ще е там, изясни той.

Тази бомба е към 7-8 тона, вътре има елементарен тротил, който е обработен с нанотехнологии и има огромна разрушителна дарба.

Тази бомба не е неразрешена от никакви интернационалните съглашения и контракти, за разлика от нуклеарното оръжие. Тя е като всяко друго стандартно оръжие. Освен това тя не замърсява нищо и е екологически чиста - няма предавания и радиация и унищожава всичко в радиус на 300 м, изясни Радев.

Това не е високоточно оръжие, както са ракетите. На 300 м от нея нищо не остава, всичко се изпарява, остава лунен пейзаж. Това е опасността, сподели Радев.

Да уцелиш една постройка е случайност, само че 87 пъти в Харков не е. Вероятно те са си мислели, че има обекти с особена значимост, не мога да позволи, че съзнателно обстрелват жилищни региони, разяснява той. Във война и едните, и другите лъжат, това е хибридна война, добави Радев.

Някой победи ли в Афганистан, в Сирия, попита той. Партизанска война несъмнено ще има, само че се надявам, да няма гражданска, добави някогашният вътрешен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР