Най-голямата хранителна компания в света, Nestlé, признава във вътрешен документ,

...
Коментари Харесай

Nestlé признава, че голяма част от продуктите й не са здравословни

Най-голямата хранителна компания в света, Nestlé, признава във вътрешен документ, че повече от 60% от главните ѝ хранителни артикули и питиета не дават отговор на " приетата формулировка за здраве " и че " някои категории артикули в никакъв случай няма да станат здравословни, колкото и да ги обновяваме ", оповестява Financial Times.

В презентация, публикувана измежду топ мениджърите при започване на тази година, достигнала до Financial Times, се споделя, че единствено 37% от храната и напитките на Nestlé, като се изключи артикули като храни за домашни любимци и профилирано здравно хранене, имат рейтинг над 3.5 по системата за здравни звезди на Австралия.

Австралийската система прави оценка храните до пет звезди и се употребява в проучвания на интернационалните групи като Access to Nutrition Foundation. Nestlé, която създава KitKat, нудели Maggi и Nescafe, разказва прага 3.5 звезди като " приета формулировка на здравето ".

Около 70% от питателните артикули на компанията не доближават този предел, се споделя също в презентацията, дружно с 96% от напитките и 99% от портфолиото за сладкарски произведения и сладолед на Nestlé. Водата и млечните артикули имат по-добри резултати, като 82% от водите и 60% от млечните артикули доближиха прага от 3.5 звезди.

" Направихме обилни усъвършенствания в нашите артикули само че портфолиото ни към момента се показва по-слабо от откритите дефиниции за здраве, в конюнктура, в която регулаторният напън и условията на потребителите скачат внезапно ", споделя още презентацията.

Данните не включват бебешкото мляко, храните за домашни любимци, кафето и храните за хора със характерни здравословни проблеми. Това значи, че резултатът визира едвам към половината от общите годишни доходи на Nestlé (72.7 милиарда паунда). Информацията идва във миг на възходящи опити за битка със затлъстяването и напън за по-здравословно хранене на всички места. Ръководителите в Nestlé обмислят опциите си по отношение на нови направления във връзка с храненето и следва да разкрият проектите си тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР