Най-голямата германска банка Deutsche Bank излезе на годишна печалба за

...
Най-голямата германска банка Deutsche Bank излезе на годишна печалба за
Коментари Харесай

Deutsche Bank излезе на годишна печалба за първи път от 2014 г.

Най-голямата немска банка Deutsche Bank излезе на годишна облага за първи път от 2014 година насам, водена от положителните резултати на подразделението за капиталово банкиране, съобщи Си Еи Би Си.

Германският заемодател регистрира чиста облага за 2020 година от 113, млн. евро, като по данни на Refinitiv упованията на анализаторите бяха за загуба от 201 млн. евро. За съпоставяне, през 2019 година банката записва загуба от 5,7 милиарда евро на фона на подхванатото огромно преструктуриране.

Само през четвъртото тримесечие Deutsche е генерира облага от 51 млн. евро, като прогнозата на анализаторите бе за загуба от 325 млн. евро. За последното тримесечие банката регистрира доходи от 5,5 милиарда евро по отношение на 5,35 милиарда евро за същия интервал на 2019 година

Общите доходи на финансовата институция за 2020 година доближиха 24 милиарда $, което е 4-процнетв растеж спрямо 2019 година

По-високите доходи и съкращението на разноските помогнаха на подразделението на Deutsche за капиталово банкиране да се показа по-добре от предстоящото, генерирайки чиста облага от 9,8 милиарда евро през 2020 година, което е растеж от 32%.  „ Това повече от компенсира провизиите за кредитни загуби, свързани с пандемията от COVID-19 ”, споделят от банката.

Главният финансов шеф на Deutsche Bank Джеймс декор Молтке съобщи пред Си Ен Би Си след публикуването на доклада, че финансовата институция е постигнала всичките си цели през годината.

„ В най-важната година на нашата промяна, ние успяхме да реализираме повече от това просто да покрием разноските, обвързван с преструктуриране и с по-високите кредитни хранителни запаси. Постигнахме това макар пандемията “, разяснява основният изпълнителен шеф на банката Кристиан Зевинг.

„ Изградихме постоянни основи за устойчива доходност и сме уверени, че тази цялостна положителна наклонност ще продължи и през 2021 година макар провокациите “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР