Най-голямата германска авиокомпания лети отново до 20 дестинации по светаКомпанията

...
Най-голямата германска авиокомпания лети отново до 20 дестинации по светаКомпанията
Коментари Харесай

Lutfhansa подновява полетите си

Най-голямата немска самолетна компания лети още веднъж до 20 дестинации по света Компанията е в договаряния за €9 милиарда избавителен заем
Германският авиационен колос Lutfhansa възобновява полетите си до 20 от главните си дестинации. Това ще стане в средата на юни, откакто в огромна част от света ограничаващите ограничения против пандемията от ковид бяха доста облекчени, разяснява представител на компанията, представен от Reuters.

Сред известните дестинации попадат Майорка, Венеция, Ибиса и Малага. Всички самолети ще изхвърчат от летището във Франкфурт. Преди две седмици стана ясно, че Lufthansa ще лети и до по-отдалечени дестинации, като Лос Анджелис, Торонто и Мумбай.

Вече стана ясно, че компанията води договаряния с немското държавно управление, с цел да получи финансова инжекция в размер на €9 милиарда, като в залага 20% от акциите си. Според вестник Bild, държавният заем ще бъде със период до 2023 година

Министърът на стопанската система Петер Алтмайер разяснява в изявление за ZDF, че Lufthansa ще стартира да изплаща задължението си, когато още веднъж излезе на облага от активността си. Но опасенията му са, че това би могло да отнеме години, с което до известна степен се опровергава изказванието на Bild.

Авиотрафикът в Германия бе прекратен през март, когато пандемията публично застигна страната и стартира огромно разпространяване из цяла Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР