Най-голяма мобилизация имаше в северния френски департамент Нор и в

...
Най-голяма мобилизация имаше в северния френски департамент Нор и в
Коментари Харесай

Социалният дъмпинг предизвика протести на шофьори в Европа

Най-голяма готовност имаше в северния френски департамент Нор и в югозападния Савоя, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Блокадите бяха вдигнати по обяд. От 6 часа сутринта локално време (7 часа българско) водачите на камиони блокираха с палети достъпа на камиони до тунела Фрежюс край град Модан в Савоя - главен път към Италия - принуждавайки към 230 ТИР-а да спрат.

На френско-белгийската граница филтрираща обсада беше сложена към 7.30 часа локално време на автомагистрала А22 на някогашния граничен пост Менен-Реккем, предизвиквайки 10-километрово запушване.

В митинга участваха към 200 водачи на камиони.

Подобна акция се състоя и край Ирун в Испания, на моста на Европа в Страсбург, на границата с Люксембург и на пункта за заплащане на магистрална такса в Турби покрай Монако.

Петте браншови синдиката изпратиха писмо до френския президент Еманюел Макрон с искане да се срещнат с него. В писмото те подлагат на критика "катастрофалните последствия " от изваждането на пътните транспорти от европейската инструкция, предоговорена предишния месец.

Днешните митинги са част от седмица на готовност по самодейност на европейската федерация на транспортните служащи (ETF).

Докато не бъде предоговорен въпросът за командированите служащи от пътния превоз, те ще не престават да получават най-малко минимално възнаграждение за дадената страна от Европейски Съюз, само че не всички придобивки на локалните водачи (пари за храна и нощувки и други) - което беше контрактувано за другите браншове.

Шофьорите на камиони във Франция упорстват за "равно възнаграждение за идентичен труд незабавно, а не след 10 години ", изясни синдикален представител.

Командированите водачи във Франция са "съвременни плебеи ", които през уикендите живеят по паркингите при мизерни условия, акцентират браншовите синдикати.

В същото време, когато те идват в страната при двойно по-ниско възнаграждение, локалните водачи мъчно резервират работните си места, уточни различен синдикален представител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР