Най-големият кредитор в Русия - Сбербанк (Sberbank) обяви в четвъртък,

...
Най-големият кредитор в Русия - Сбербанк (Sberbank) обяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Нетната печалба на Сбербанк се срина с 84,8% през първите 11 месеца на годината

Най-големият заемодател в Русия - " Сбербанк " (Sberbank) разгласи в четвъртък, че е записал спад с 84,8% на годишна база на чистата облага за първите 11 месеца на годината до 174,8 милиарда рубли (около 2,77 милиарда долара), съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

" Сбербанк " е една от няколкото огромни съветски банки, които бяха блокирани от интернационалната система за заплащания SWIFT в отговор на военната инвазия на Москва в Украйна. Руският банков бранш като цяло регистрира загуба от 400 милиарда рубли към 1-ви ноември.

В резултатите, оповестени според Руските счетоводни стандарти, " Сбербанк " уточни, че чистата облага единствено за ноември възлиза на 124,7 милиарда рубли, което е нарастване от 22,7% на годишна база. Нетният приход от лихви за интервала януари - ноември пък доближи 1,5 трилиона рубли.

" Сбербанк " съумя да се възвърне през последните два месеца, само че би трябвало да се има поради, че Руската централна банка подреди на финансовите институции да лимитират разкриването на информация, откакто Западът наложи широкомащабни наказания на Москва.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР