Най-големите находища на кехлибар се намират на брега на Балтийско

...
Най-големите находища на кехлибар се намират на брега на Балтийско
Коментари Харесай

Талисмани от кехлибар

Най-големите залежи на кехлибар се намират на брега на Балтийско море, а в Доминиканската република се намира капковиден кехлибар, който наподобява на сълзи.

Кехлибарът е бил една от съставките в еликсира за величие, който бил приготвил за папа Бонифаций VIII. За най-хубави се считат камъните, които са с цвят на восък, транспарантни и червеникави с жълтеникав колорит.

В древността е съществувала легендата, че в случай че сложите пай кехлибар върху гърдите на жена, до момента в който спи, тя ще си признае насън за всичките изневери.

В края на деветнадесети век кехлибарът се е употребявал за цигарета поради антибактериалните си свойства. Ако го носите на врата си, кехлибарът ще ви подари с енергийни импулси и ще почисти организма ви от отрови.

 Талисмани от кехлибар

Ако носите диадема от кехлибар, ще забравите за главоболието, а душевното ви положение постоянно ще е прелестно. Смята се, че колието от кехлибар оказва помощ при заболявания на щитовидната жлеза, както и при заболявания на ушите, носа и гърлото.

Срещат се и камъни, които са черни. Сред бижутерите се ценят високо парчета кехлибар, в които има мехурчета въздух или вода. Кехлибарът е вкаменената смола на антични дървета, които са растяли на планетата ни преди 100 милиона години.

Векове наред стритият на прахуляк кехлибар се е употребявал за лекуването на всевъзможни заболявания. Със стрит кехлибар се натърквали зъбите, с цел да получат искра и да бъдат здрави.

Смята се, че в късовете кехлибар живеят духове. За да има детето радостен манталитет, до момента в който го кърмела, майката трябвало да носи кехлибарено колие. За да имате здрав сън, би трябвало да сложите под възглавницата си кехлибар.

Кехлибарът е камъкът на хората, родени под знака на Лъва. Жените от тази зодия би трябвало да носят бижута с кехлибар, а мъжете – ръкавели и игли за вратовръзка с кехлибар.

Кехлибарът е амулет за хора, които се пробват да схванат повече неща за древността – това са историци, археолози, антрополози. Кехлибарът защищава от уроки, от врагове и зло.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР