Най-драматичният ефект от извънредното положение е, че в момента нямаме

...
Най-драматичният ефект от извънредното положение е, че в момента нямаме
Коментари Харесай

Панчугов: Борисов търси Радев като заплаха, за да събира подкрепа

Най-драматичният резултат от изключителното състояние е, че сега нямаме ефикасна съпротива. Това сподели в предаването " Преди всички “ на БНР политологът Христо Панчугов. Подаването на топката от Борисов към Радев в този момент политологът счита за използване още веднъж на " обикновената тактичност “ на Борисов в комплицирани обстановки – да нарежда себе си по отношение на врага. След като Българска социалистическа партия няма силата да бъде същински конкурент на ГЕРБ, Борисов си търси Радев като опасност, с цел да събира поддръжка зад себе си, означи Панчугов.

Извънредното състояние даде глътка въздух на държавното управление, безапелационен е той. Кризите от предходната година и поредицата институционални провали и кавги съгласно Христо Панчугов са щели да имат доста по-драматичен и краен резултат върху поддръжката за държавното управление и премиера, в сравнение с имат сега.

" Най-сериозната опасност, която аз виждам сега, е неналичието на функционираща съпротива, която да откри съответен роман за това по какъв начин наподобява едно различно ръководство на България “.

Така и не можахме да разберем по какъв начин наподобява по този начин оповестената от Румен Радев при започване на годината война с изпълнителната власт. Тази борба внезапно потъна в изключителното състояние, уточни Панчугов.

" Той по този начин и не откри, както и цялата съпротива, не откриха логичен метод, по който да запазят своето наличие в българската политика и по който да продължат да действат “.

Относно оповестените от Васил Божков смс-и и " паметни мемоари " политологът посочи, че " огромният въпрос тук е за какво обществото сякаш няма желанието и интерес да потърси равносметка във връзка с данните, които се изнасят “.

" Прави усещане, че нито Владислав Горанов, нито Бойко Борисов действително отхвърлиха сходен вид взаимоотношения и сходен вид замени. Даже Бойко Борисов като министър председател удостовери смс-ите, че било обикновено да се водят диалози по този метод. Освен че това е обикновено явно за властовите връзки, като се изключи че е обикновено олигарсите в България да преглеждат страната като лична касичка и противоположното: страната да преглежда олигарсите и техния запас като в допълнение средство за решение на някакви проблеми, това за тях явно е задоволително и напълно законно държание, огромният въпрос е за българското общество това задоволително и законно държание ли е “, разяснява Христо Панчугов.

" Не е обикновено прокуратурата да се прави, че проблем не съществува. Не е обикновено тя да се е фиксирала в няколко случая на всяване на напрежение поради ковид и изключителното състояние, до момента в който явно министри и олигарси в страната ни имат взаимоотношения, които освен не са естествени, само че отиват оттатък всевъзможен либерален принцип “, добави той.

Прокуратурата от дълго време не е институцията, която да следи за спазването на закона, тя се трансформира в институция, която да напасне закона към съответния проблем и да реализира частните си цели – нейните или на страната, акцентира Панчугов.

" Тъжното е, че сякаш българското общество е привикнало с сходна процедура, това е част от пейзажа “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР