Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов ще

...
Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов ще
Коментари Харесай

България ще има нов капитан срещу Русия

Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов ще изведе “лъвовете” с капитанската лента против Русия, научи Sportal.bg. Това е решението на селекционера Ясен Петров, който ще даде отмора на втория капитан Васил Божиков и още няколко играчи. Както е известно, титулярният капитан Георги Костадинов е с контузия и не пътува с отбора.

Крилото на Каляри, който стана първенец през тази година с екипа на Лудогорец, ще запише и мач №20 с екипа на “трикольорите”. Бързакът има на този стадий и два гола.

Интересното е, че Десподов изрази обществено още през ноември 2019 година след отказването от националния тим на Ивелин Попов, че е подготвен да поеме тази отговорност да бъде капитан на България, в случай че му се гласоподава доверие. 24-годишният футболист направи доста добър сезон в Разград, като означи шест попадения и добави 14 асистенции във всички шампионати от общо 28 мача.

Той показва отлична форма и в контролата на австрийска земя против Словакия (1:1) преди няколко дни, когато бе най-хубав за “лъвовете”. Именно той създаде попадението на Атанас Илиев, като преди този момент удари греда, а по-късно негов изстрел мина на сантиметри от гредата, което му попречи да ознаменува положителната си игра с гол.

Самият футболист пък демонстрира израстване и отвън терена, като оказва помощ и на още по-младите от него в състава, в който има много играчи с доста дребен опит в националния отбор. Именно по тази причина и Ясен Петров е решил да му повери капитанската лента против Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР