Най-добрият български баскетболист Александър Везенков разкри, че в Барселона са

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков разкри, че в Барселона са
Коментари Харесай

Везенков: В "Барса" осъзнаха колко е важно да играя за националния

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков разкри, че в " Барселона " са показали схващане към желанието му да играе за националния тим от квалификациите за международно състезание в Китай през 2019 година против Финландия на 24 ноември в Ботевград и Исландия на 27 ноември.

" Беше доста сложна седмица. Искам да благодаря на " Барселона ", на треньора, на управлението, че ме пуснаха да дойда да играя и осъзнаха какъв брой значими за мен са тези дуели. Благодаря на фамилията ми, на всички другари, които бяха до мен, тъй като беше една друга и доста сложна седмица ", съобщи първият българин, определен в драфта на НБА от " Бруклин Нетс ".

" Говорих с " Барселона ", те приказваха с мен. До последно чакахме да забележим дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми, само че треньорът и управлението доста помогнаха. Говорихме съвсем всеки ден. И те желаеха да ме пуснат. Осъзнаха какъв брой значимо за мен е психически и баскетболно. Мисля, че това е най-важното решение. Аз съм доста стимулиран и окуражен. Виждам по какъв начин упражняват момчетата. Не би трябвало нито да има напрежение, нито да се " пренавиваме ". Отиваме да играем. Мисля, че ще изиграем положителни мачове. ", добави той.

Везенков не получава задоволително шансове за изява в последните мачове на каталунците.

" Проведох доста диалози с управлението и треньора. Желанието ми да играя за България беше доста огромно и, в случай че не се беше случило, не знам по какъв начин бих го приел. Без помощта на " Барселона " нямаше по какъв начин да стане. Продължавам да упражнявам и съм безусловно подготвен. Не съм играл единствено 2 седмици, само че съм подготвен за борба. От тук нататък единствено треньорът си взема решение. Има доста нови играчи на моята позиция. Говор с управлението, удовлетворени са от мен, само че това е баскетбола, това е спорта - в този сложен миг би трябвало да покажа темперамент и това ме окуражи да не преставам да работя, да се трудя и да си върна позицията ", съобщи той.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР