Най-добрият български алпиец Алберт Попов и неговият личен треньор Ивайло

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов и неговият личен треньор Ивайло
Коментари Харесай

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади

Най-добрият български алпиец Алберт Попов и неговият персонален треньор Ивайло Борисов се целят в топ 15 във финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини, които предстоят през уикенда в Куршавел (Франция).

Попов стигна до този стадий за повторно в кариерата си след 2019 година в Солдеу (Андора).

„ Беше малко на косъм, само че считам, че през този сезон имах положителни резултати, развих се доста и бях покрай постигането на една огромна цел, която съм си сложил “, разяснява Попов.

„ Надявам се на влизане измежду първите 15, с цел да събера още точки за идващия сезон. Смятам, че съм в добра форма “, добави 24-годишният скиор.
Снимка: ПФК Черно море  Алберт Попов: Вярвам в това, което вършим, уповавам се на още една-две Олимпиади
„ За първи път ще карам в Мерибел. Това ще е и подготовка за идващото Световно състезание, което ще се организира там, а и още един късмет за положително класиране. Напоследък съм доста спокоен. Не съм бил толкоз спокоен в предходните сезони. Това се дължи на тренировките и че натрупвам убеденост във опциите си “, сподели още Алберт Попов.

" Физическата подготовка, несъмнено, е доста значима, само че в последно време се вижда, че душeвността малко или доста дефинира резултата. Там също доста сме напреднали “, добави алпиецът.
Снимка: БГНЕС  Алберт Попов: Вярвам в това, което вършим, уповавам се на още една-две Олимпиади
Той бе определен за състезател на месец февруари, а Ивайло Борисов е номер 1 измежду треньорите в обичайна анкета измежду спортните публицисти в България.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

" Вярвам в това, което вършим. Поставяме си дребни цели, които са мен са достижение, когато ги извърша и това ми носи страстта, която дава подиумът. Смятам, че в случай че съумея да печеля Световна купа, моята страст ще е доста по-голяма. Аз съм млад, уповавам се на още едва-две Олимпиади “, съобщи Попов.

" Очакванията са ни високи за всеки един старт. Алберт е квалифициран. Видно е, че има сили даже да по-предни класирания. Като цяло сме си сложили за цел класиране в топ 15 “, удостовери треньорът Ивайло Борисов.
Снимка: БГНЕС  Алберт Попов: Вярвам в това, което вършим, уповавам се на още една-две Олимпиади
" Пистата е с добър надолнище, което дава отговор на карането на Алберт. Надяваме се нещата да се получат добре. Ние сме минали през всичко и сме готови “, добави Борисов.

Вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев акцентира, че оценката на централата за представянето на Алберт Попов на Зимните олимпийски игри е доста висока. Попов се класира на влиятелното девето място в слалома в Пекин.

" Това е едно извънредно достижение. Трябва да отбележа, че слаломът е най-конкурентният самостоятелен спорт и да си девети на Олимпиада е доста огромен триумф “, съобщи Бобев.
Снимка: БГНЕС  Алберт Попов: Вярвам в това, което вършим, уповавам се на още една-две Олимпиади
" Зад този резултат стои дребен, само че обединен екип, който поставя страхотни старания, с цел да може да се конкурираме с огромните народи. За България да има представител в топ 10 в слалома на Олимпиада е доста, доста огромен триумф. Сигурен съм, че предстоят и по-големи крачки напред. Защо не още този уикенд. Искрено се надяваме, че предстоят още по-сериозни резултати. Само за образец ще кажа, че бюджетът на швейцарската федерация е 30 пъти по-голям от нашия “, разяснява още Георги Бобев.

Той добави, че след финалите на Световната купа в края на месеца в България предстоят държавните шампионати.

" Очакваме Алберт и още звезди – най-хубавите словенци и хървати, които след това ще останат на лагер в Банско. Това ще е добра опция за младите български състезатели да ревизират до каква степен са стигнали. Надяваме се да проведем и слалом при мъжете “, разкри Бобев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР