Най-добрият атлет на България Божидар Саръбоюков стартира в събота участието

...
Най-добрият атлет на България Божидар Саръбоюков стартира в събота участието
Коментари Харесай

Божидар Саръбоюков започва участието си на световното по лека атлетика в Емирейтс Арена“ в Глазгоу

Най-добрият спортист на България Божидар Саръбоюков започва в събота присъединяване си в бранша за скок дължина на международното състезание по лека атлетика за мъже и дами в Глазгоу.

Саръбоюков излиза в борба за медалите в зала „ Емирейтс Арена “ в 12:00 българско време.

Съперници на 19-годишния българин са едни от най-силните скачачи в света. Олимпийският, международен и европейски първенец на скок дължина Милтиадис Тентоглу (Гърция) завоюва международната купа в зала в Белград преди две години и в този момент ще я пази против италианската 19-годишна сензация Матия Фурлани, който скочи 8.34 на 17 февруари в Анкона – второ достижение за юноши в зала за всички времена. Фурлани направи още два страхотни скока в Анкона с 8.31 и 8.24.

Световният първенец навън Таджей Гейл (Ямайка) записа 8.15 този сезон, а сънародникът му Кери Маклауд записва 8.20.

Голямата въпросителна в стартовия лист е международният първенец навън от Орегон 2022 Джайнан Ванг (Китай), който няма старт тази година.



При тази конкуренция Божидар Саръбоюков има шест надпревари през тази зима с нова техника на скока и резултати -7.87-7.77-7.83-7.74-7.66-7.76, само че персоналният му връх е 8.22 от лятото на 2023 година, когато остана единствено на сантиметър след Фурани на европейското състезание за юноши в Йерусалим.

Саръбоюков направи дебют при мъжете през 2023 година на европейското състезание в Истанбул, Турция където се класира 4-и със 7.97.

През лятото взе участие и на международното състезание навън в Будапеща, Унгария.

Първите директни излъчвания стартират в 12:00 ч., а вечерната сесия започва в 21:00 ч.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР