Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изправя срещу 18-ата поставена

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изправя срещу 18-ата поставена
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Цветана Пиронкова - Дона Векич


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изправя против 18-ата сложена Дона Векич в третия кръг на US Open. Двубоят е трети на корт номер 5 и ще стартира най-рано в 22:30 часа, само че преди него би трябвало да завърши борбата на Карен Хачанов и Алекс де Минор. Австралиецът взе първия сет с 6:4.

Пиронкова реализира една от най-паметните победи в кариерата си в предишия кръг, елиминирайки една от фаворитките и двукратна шампионка от “Големия шлем” Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:3. Цвети също по този начин съкруши в два сета (6:2, 6:3) рускинята Людмила Самсонова в първия си формален мач от “Уимбълдън” 2017 насам.

Едва за повторно в кариерата си пловдивчанката преодоля втория кръг на US Open, като в предходния случай отпадна на осминафиналите от Ана Иванович през 2012-а. Тя има шест мача в трети кръг на шампионатите от “Шлема” и е със статистика 5 победи и 1 загуба, като за последно стори това посредством достигането си до втората седмица на “Ролан Гарос” 2016.

Цвети има три победи в предходните три конфликта с 24-годишната Векич, само че последният им дуел бе в Сан Антонио преди 4 години и половина, тъй че не може да се взимат заключения от тези срещи.

Хърватката в профил Патриция Мария Циг с 6:2, 6:1 във втори кръг, а в първия трябваше да реализира поврат от 3:6, 3:5 против Кристина Плишкова и в последна сметка я подчини с 3:6, 7:6, 6:4. Едва за трети път Векич стига до трети кръг в Ню Йорк, като предходната година игра на четвъртфиналите. Оттогава до момента обаче Векич е изгубила общо 8 мача в 13-те шампионата, в които е взела участие, а и се раздели с треньора си Торбен Белц.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР