Публикуването на противоречивия тримесечен отчет на Apple в началото на

...
Публикуването на противоречивия тримесечен отчет на Apple в началото на
Коментари Харесай

Ентусиазмът на инвеститорите по отношение на изкуствения интелект доведе до повишаване на цената на акциите на Apple

Публикуването на спорния тримесечен доклад на Apple при започване на май подтиква по-нататъшния растеж на акциите на компанията, който стартира през 20-те години на април. През идващите дни вложителите бяха окуражени от упованията, че в екосистемата на Apple ще бъдат въведени функционалности за изкуствен интелект, създадени от Гугъл или OpenAI.

Да напомним, че Apple чака да усили приходите си единствено с няколко % през настоящото тримесечие, а главната конспирация за вложителите остава събитието за разработчици WWDC 2024, планувано за средата на юни, на което ще бъдат показани нови функционалности на личния програмен продукт. Очаква се до тогава Apple да разгласи партньорство с OpenAI или Гугъл, защото техните системи за изкуствен интелект биха могли да бъдат интегрирани надлежно в гласовия помощник Siri или логаритмите за търсене в браузъра Safari на компанията. Демонстрацията на опциите на новия езиков модел GPT-4o, която OpenAI направи тази седмица, единствено ускори ентусиазма на вложителите за идното консолидиране на технологията в услугите на Apple. Гугъл също показва своя личен прогрес в региона на изкуствения разсъдък тази седмица и по тази причина вложителите с неспокойствие чакат свежи вести за съдействието ѝ с Apple.

От началото на годината до двадесети април цената на акциите съумя да спадне с съвсем 14%, само че след публикуването на тримесечните доклади и на фона на новините за евентуалното съдействие с OpenAI тя съумя да нарасне с 12%. Освен това вложителите бяха привлечени от изказванията на управлението на Apple за желанията му да похарчи рекордна сума за назад изкупуване на акциите на компанията. Въпреки това някогашни анализатори на Callesen Wealth Management, интервюирани от Bloomberg, акцентират, че към момента е мъчно да се дефинира количествено позитивното влияние на изкуствения разсъдък върху бъдещата динамичност на приходите на Apple. Не е задоволително да се вкарат нови технологии, те към момента би трябвало да бъдат вярно монетизирани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР