Тя се намира в непосредствена близост до тунел Железница на

...
Тя се намира в непосредствена близост до тунел Железница на
Коментари Харесай

Осма площадка вече с лиценз: Медицински хеликоптер ще каца и на магистрала Струма

Тя се намира в непосредствена непосредственост до тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ", оповестяват от транспортното министерство.

По данни на авиационния оператор " България Хели Мед Сървиз " ЕАД, след приемане на сигнал хеликоптерът ще стига от София до тунела за 30 минути.

С построяването на оборудването се обезпечава опция за бърза евакуация на потърпевши при пътни произшествия или други спешни обстановки в сектора на тунела, както и в целия район.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново. " Струма " е първата автомагистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка.

Вертолетното летище е издигнато в границите на плана за създаване на " Автомагистрала " Струма " - Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница ", който се финансира от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Възложител на плана е Агенция " Пътна инфраструктура ".

Снимка: Министерство на превоза и съобщенията

Общо 21 вертолетни площадки за медицинските хеликоптери са планувани за създаване в страната, като измежду към този момент откритите са в лечебните заведения в София - " Света Анна " и " Света Екатерина ", в " Уни Хоспитал " в Панагюрище и във варненската " Св. Марина ". Площадка има и в Долна Митрополия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР