Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на канабиса

...
Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на канабиса
Коментари Харесай

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната на федерално ниво

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати публично предприе прекласифициране на канабиса като по-малко рисково вещество , най-голямата промяна в региона на опиатите в страната от над 50 години, оповестява БиБиСи.

Президентът Джо Байдън приветства стъпката като значим ход към превръщане на дългогодишните неравенства . Това е противоположен завой за един политик, който преди три десетилетия създаде тежък законопроект за престъпността, който в този момент провокира политически различия.

Твърде доста животи бяха преобърнати заради несполучливия ни метод към марихуаната, означи Джо Байдън. Поел съм ангажимент да поправя тези исторически неточности. Имате думата ми, акцентира той.

Никой не би трябвало да бъде в пандиза единствено за приложимост или владеене на марихуана. В момента марихуаната има по-високо равнище на подредба от фентанила и метамфетамина - двете дроги, които провокират епидемията от свръхдоза в Америка, добави президента.

Предложението не легализира непосредствено марихуаната за развлекателна приложимост, както сега е законът в 24 американски щата и окръг Колумбия. Тридесет и осем американски щата също по този начин са легализирали марихуаната за медицински цели.

Too many lives have been upended because of our failed approach to marijuana.

So today, the is taking the next step to reclassify marijuana from a Schedule I to a Schedule III drug under federal law.

Here's what that means:
— President Biden (@POTUS)
Предложението на администрацията на Белия дом би трансферирало използването на канабис от лист I, неговата най-рестриктивна категория, към лист III. Федералното държавно управление към този момент няма да преглежда марихуаната като равнопоставена на други рискови и създаващи табиет субстанции като екстази, хероин и LSD.

Счита се, че веществата в категорията на лист III имат невисок или сдържан риск от корист. Те включват анаболни стероиди, кетамин и тестостерон. Федералното държавно управление резервира класификацията си от лист I за канабиса, откогато Конгресът за първи път одобри Закона за следените субстанции през 1970 година

Официалното предложение за предписание във федералния указател от четвъртък дава началото на дълъг развой на утвърждение, започващ с 60-дневен интервал на публично разискване, преди смяната да влезе в действие.

Този ход може също по този начин да даде решителен подтик на президента, до момента в който той се бори да сплоти млади и малцинствени гласоподаватели зад кандидатурата си за преизбиране, изключително на фона на гнева от войната в Газа.

Като претендент за президент през 2020 година Джо Байдън даде обещание да декриминализира използването на канабис и съобщи, че не има вяра, че някой би трябвало да бъде зад решетките по обвинявания в владеене или приложимост в дребен мащаб.
 Ню Йорк одобри закон за узаконяване на марихуаната
Ню Йорк одобри закон за узаконяване на марихуаната

Ню Йорк ще се причисли към 14 щата и Окръг Колумбия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР