Най-богатият човек в Украйна планира да съди Русия за загуби

...
Най-богатият човек в Украйна планира да съди Русия за загуби
Коментари Харесай

Украински милиардер съди Русия за разрушения завод Азовстал

Най-богатият човек в Украйна възнамерява да съди Русия за загуби от 15-18 милиарда евро, породени от бомбардировките на стоманодобивните му фабрики в разрушения град Мариупол.

Стоманодобивният цех Азовстал претърпя тежки вреди от съветските бомбардировки и обстрели, откакто се трансформира в последния бастион на защитата в южния пристанищен град. Стоманодобивният цех " Илич “, също благосъстоятелност на Ахметов, беше съществено развален по време на съветския обстрел на Мариупол.

" Ние ще съдим Русия и ще желаяме съответна отплата за всички загуби и за изцяло заличавания бизнес “, сподели Ахметов, който има най-голямата украинска компания за произвеждане на стомана Metinvest, пред украинския новинарски портал mrpl.city.

Запитан какъв брой пари е изгубил Метинвест поради унищожените фабрики в Мариупол, Ахметов разяснява: " Разходите за възобновяване заради съветската експанзия са от 17 до 20 милиарда $. Окончателната сума ще бъде избрана в правосъден развой против Русия. "

Бизнесменът добави, че от началото на войната с Русия е останал в Украйна, тъй като „ ние имаме вяра в нашата страна и имаме вяра в нашата победа “, съобщи БГНЕС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР