Научно доказано е, че зимната депресия съществува и засяга голям

...
Научно доказано е, че зимната депресия съществува и засяга голям
Коментари Харесай

8 начина да преборим зимната депресия

Научно потвърдено е, че зимната меланхолия съществува и визира огромен % от хората.Това се дължи на неналичието на светлина, късия ден, студа и метода на живот, до който всичко това води. През зимата пътуваме по-малко, движим се по-малко, излизаме с по-малко хора, забавляваме се по-малко и плащаме по-големи сметки. Това е интервал, в който най-вече работим и си стоим у дома.

Докато някои хора чакат с неспокойствие зимните фамилни вечери и уютни нощи край огъня, други се опасяват от по-ниските температури и по-кратките дни. Защото те знаят, че зимният сезон ще донесе като по часовник влошаващи се признаци на меланхолия.


Студените температури ни принуждават да бъдем по-малко продуктивни и енергични. В резултат на това се усещаме уплашени и демотивирани да вършим, каквото и да било. Но с цел да не се притеснявате, ние сме до вас. Ето няколко метода да се предпазите от зимната подтиснатост.

8 метода да преборим зимната меланхолия

1. Съсредоточете се върху пресни храни

 зимната меланхолия 8 метода да преборим зимната меланхолия

Запасяването с удобни храни, които са цялостни с въглехидрати и захари, може да ви накара да се почувствате по-уморени и бавни, което утежнява нещата. Вместо това се пробвайте да ядете повече пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, с цел да дадете на тялото си нужната сила, с цел да преживее студената зима.

Като спомагателен бонус, диета, която е съсредоточена върху пресни артикули и пълнозърнести храни, може да ви помогне да постигнете задачите си за загуба на тегло и фитнес и да се справите със зимната меланхолия.

2.Облечете се добре без причина

 зимната меланхолия 8 метода да преборим зимната меланхолия

Да не се грижите за себе си, когато се чувствате най-зле, е постоянно срещана неточност на хората. Не единствено се чувствате депресирани, само че и измежду вас царува безпорядък. Изберете прекрасен тоалет, който в действителност харесвате, грижете се за кожата си и си направете прическа. В края на този обред ще се почувствате по-мотивирани да продължите деня си и ще се отървете от зимната меланхолия.

3. Правете постоянни извършения

 зимната меланхолия 8 метода да преборим зимната меланхолия

Ставането и раздвижването може да е последното нещо, което желаете да вършиме през зимата, само че постоянните извършения са един от най-хубавите способи да успехите зимната меланхолия. Но също по този начин не желаете да спортувате толкоз доста, че да стартира да се отразява отрицателно на психологичното ви здраве.

Според откривателите упражняването от 30 до 60 минути три до пет пъти седмично е най-хубавото място, което е от изгода както за тялото, по този начин и за мозъка ви.

4. Стремете се към 7 до 8 часа сън всяка нощ

Подобно на упражненията, има добра точка за количеството сън, което би трябвало да получите, с цел да увеличите оптимално психическото и физическото си здраве. Стремете се към седем до осем часа сън на нощ – не доста повече и не доста по-малко. Така ще се отървете от зимната меланхолия.

5.Ново занимание

Замислете се: какво ви се прави, а в никакъв случай не сте имали смелостта и/или времето да опитате? Да, можете да извършите нещо бясно: непредвидена къса екскурзия за уикенда в приятна компания или сами, адреналиново прекарване (делтаплан, парашут, бънджи…), курс по нещо (чужд език, градинарство, икебана), спорт (джогинг, гимнастика, фитнес, йога), или каквото друго новичко ви хрумне. Новото занимание ще ви помогне да се справите със зимната меланхолия.

6.Не се изолирайте обществено

 зимната меланхолия 8 метода да преборим зимната меланхолия

Може да ви се прииска да спите зимен сън сами вкъщи през цялата зима, само че това може да бъде пагубно за психологичното ви здраве, изключително в случай че се борите със зимната меланхолия, тревога или други проблеми с психологичното здраве. Не се опасявайте да вдигнете телефона или да изпиете чаша кафе със остарял другар, с цел да предпазите признаците на сезонното афективно разстройство.

7. Прекарайте време край огъня

Не в действителност. Отдръпнете краката си, вземете топла чаша чай и се насладете на пукащите звуци и успокояващата топлота на вашата камина. Проучване от 2014 година откри, че тези качества на огнището или лагерния огън провокират релаксация и затова могат да бъдат потребни за цялостното ви психологично здраве и зимната меланхолия.

8. Практикувайте техники за релаксация

 зимната меланхолия 8 метода да преборим зимната меланхолия

Ваканционният сезон може да бъде претрупан и стресиращ. Комбинирайте това с по-кратки дни и студено зимно време и това може да докара до злополука за вашето психическо – и физическо – здраве. Опитайте се да се декомпресирате, като употребявате техники като медитация, дихателни извършения, йога, слушане на успокояваща музика или ароматерапия. По този метод ще се справите със зимната меланхолия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР