Националният статистически институт започва две контролни изследвания за Преброяване 2021.

...
Националният статистически институт започва две контролни изследвания за Преброяване 2021.
Коментари Харесай

Преброяване 2021: НСИ ще проведе контролни анкети на 14 000 домакинства

Националният статистически институт стартира две контролни проучвания за Преброяване 2021. Над четиристотин специалисти, които работят в статистическите отдели на Национален статистически институт в цялата страна, ще обходят 14 000 жилища и ще интервюират семействата, които живеят в тях, оповестяват от института.
Извадката е направена на инцидентен принцип и проучванията ще продължат до 31 октомври 2021 година
Целта на първото проучване е да откри точността на данните за популацията и жилищата, които са вписани в преброителните карти, и да откри размера на позволените неточности.
Второто проучване е обвързвано с обсега на популацията за страната, като задачата му е да откри относителния дял на непреброените и два пъти преброените или дублираните при преброяването лица.
Въз основа на данните от контролните проучвания ще се дефинират главните източници на неточности, които да бъдат избегнати при последващи преброявания на популацията и жилищния фонд.
По предварителни данни до края на деня на 10 октомври са били преброени 5 775 хиляди души, от които с хартиени карти са преброени 3 370 хиляди души, а електронно - 2 405 хиляди души.
Преброителите имат период до края на тази седмица да предадат преброителните карти и систематизираните данни от секторите, в които са работили, което значи, че броят на преброените на хартия ще се усилва всеки ден.
Първите предварителни резултати за популацията на България ще бъдат оповестени в края на 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР