Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание, на

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание, на
Коментари Харесай

Тристранката ще обсъди Плана за възстановяване

Националният съвет за тристранно съдействие ще организира онлайн съвещание, на което обществените сътрудници ще обсъдят плана на Плана за възобновяване и резистентност на Република България. Срокът за публично разискване на документа изтича на 29-и ноември.

В проекта за обособени четири стълба с симетричен запас за осъществяването на всеки от тях - това са „ Иновативна “, „ Зелена “, „ Свързана “ и „ Справедлива “ България.

Целта на Националния проект е да способства икономическото и обществено възобновяване от рецесията, подбудена от пандемията посредством набор от ограничения и промени. Същевременно проектът поставя основите за " зелена " и цифрова промяна на стопанската система в подтекста на задачите на " зелената договорка ".

В мнение по плана от Асоциацията на индустриалния капитал в България дефинираха капиталовия запас, очакван в проекта, като невиждана опция за възстановяване на социално-икономическата среда в страната. От работодателската организация считат че демографската рецесия е най-сериозното предизвикателство, пред което България е изправена. В мнението се акцентира още, че проектът би трябвало да се доработи.

В края на септември президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че до Коледа страната ни би трябвало да формулира най-важните цели и визия по какъв начин ще се употребява заделеното финансиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР