Националният съвет за насърчаване на заетостта одобри преразпределение на средствата

...
Националният съвет за насърчаване на заетостта одобри преразпределение на средствата
Коментари Харесай

Още 862 безработни започват работа

Националният съвет за поощряване на заетостта утвърди преразпределение на средствата по Националния проект за деяние по заетостта. В резултат от взетото през днешния ден решение 1 883 050 лева ще се насочат към стратегии и ограничения за образование и претовареност, с които ще се обезпечи работа на 862 безработни.

Бюджетът на Националната стратегия за претовареност и образование на хора с трайни увреждания ще се усили с 305 265 лева По този метод ще се обезпечи нова претовареност на 88 безработни с увреждания. Традиционно ползата към тази стратегия от страна на работодателите е извънредно огромен. Безработните също я правят оценка високо, тъй като им обезпечава претовареност и сигурни приходи за интервал от 2 години.

Бюджетът на програмата за образование и претовареност на дълготрайно безработни ще се усили с 642 761 лева С тези средства ще се обезпечи работа на 416 дълготрайно безработни. Към Национална стратегия „ Помощ за пенсиониране “ ще се насочат в допълнение 316 891 лева, с което ще се обезпечи опция за в допълнение включване на 82 лица.

Средствата по стратегия „ Старт на кариерата ” ще се усилят с 482 675 лева, с което ще се даде опция от 94 млади висшисти да натрупат професионален опит, започвайки работа в обществената администрация. По програмата е направена смяна, която дава опция на спомагателните места да бъдат включени в претовареност претенденти, които не са били утвърдени при първичното класиране.

Преразпределението на средствата по Националния проект по претовареност е квалифицирано въз основа на информация от районните служби по заетостта за реализацията на стратегиите и ограниченията за образование и претовареност през първите 5 месеца на 2018 година Чрез решението ще се подсигурява по-гъвкавото и дейно асимилиране на свободни средства по проекта за актуалната година.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР