Националният съвет на БСП заседава в момента, за да вземе

...
Националният съвет на БСП заседава в момента, за да вземе
Коментари Харесай

Президентът най-вероятно ще разпусне парламента идната седмица

Националният съвет на Българска социалистическа партия заседава сега, с цел да вземе решение какво да предприеме с мандата за сформиране на държавно управление.

Единият вид е да предложи план на кабинет на президента Румен Радев този петък - крайният период, който през вчерашния ден си дефинираха социалистите. Малко евентуално обаче е да съумеят, защото няма болшинство, което да застане зад ново държавно управление.

По-вероятният сюжет е соцлидерът Корнелия Нинова да рапортува на президента в петък, че няма да успее и да му върне мандата. В подобен случай, тази работна седмица ще бъде последната за сегашния парламент, тъй като Радев ще би трябвало да го разпусне идната седмица. Най-вероятната дата за това е 2 август. Тя беше неведнъж споменавана след последните съвещания, които организира президентът. При такова развиване предварителните избори ще се паднат в началото на октомври.

НА ПРОЩАВАНЕ

Прощален коктейл с всички чиновници от администрацията на Министерски съвет ще проведе в петък министър председателят в оставка Кирил Петков, съобщи бТВ. Това подсказва, че Петков се приготвя за предварителни избори.

Отиващият си от " Дондуков " 1 Петков желае да благодари на чиновниците за положителната взаимна работа. Коктейлът ще е в градината на МС от 17 ч.

„ Това не е празненство, а по-скоро среща с екипа, да си кажем сбогом ”, обяснили чиновници в Министерски съвет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР