Националният съвет на БСП ще призове коалиционните партньори да оттеглят

...
Националният съвет на БСП ще призове коалиционните партньори да оттеглят
Коментари Харесай

НС на БСП ще призове коалиционните партньори да оттеглят двете кандидатури за гуверньор на БНБ

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще призове съдружните сътрудници да отдръпват двете кандидатури за гуверньор на Българска народна банка. Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия няма да промени позицията си по отношение на поддръжка на Украйна с оръжие, парламентарната група няма да поддържа такава помощ.

Пленумът даде своята оценка за 100-те дни ръководство на съдружното държавно управление.

Националният съвет на Българска социалистическа партия прави оценка позитивно резултатите от първите 100 дни на ръководство на кабинета. Корнелия Нинова:

„Правителството съумя в една доста тежка обстановка на няколко рецесии да преведе страната през най-тежките зимни месеци“.

Като триумф се регистрира приемането на Бюджет 2022 и нарастването на 100% на обществените вложения и дадените 20 милиарда лв. за обществени политики.

Корнелия Нинова регистрира уязвимост в държавното управление като нарушена съгласуваност и неприятна връзка.

„Излъчвахме разнообразни сигнали, от време на време сигнали, които трябваше взаимно да опровергаваме“.

Тя е безапелационна, че още от на следващия ден би трябвало да се стартира подготовката за актуализацията на бюджета.

Българска социалистическа партия изрично се афишира против ангажирането на България във войната в Украйна.

„Нито един документ с един патрон, изписан върху него, няма да подпиша като министър на стопанската система и индустрията“.

Относно Република Северна Македония Нинова заключи, че стартирането на процеса за присъединение би трябвало да стартира след осъществяването на клаузите в контракта и ценене на националния интерес.

За избор на гуверньор на Българска народна банка Нинова уточни, че шефът на Централната банка не трябва да бъде човек, излъчен от партиите, нито да е народен представител.

„Конкретно име ние не сме предложили и съответно трето име не е обсъждано сред нас. Прави чест на Кирил Петков, че е подготвен да направи такава стъпка. Но Слави не.“

Нинова се разгласи, че Българска социалистическа партия е срещу глобите против Русия.

„Санкциите против Русия вредят на стопанска система, на обществен живот, на инфлация, на цени. Ние желаеме да си спасим народа и страната от този удар. Нито една европейска страна не си е изгонила посланика на Русия. Защо ние да сме първи и непрекъснато в тази ястребска позиция?“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР