Националният рекордьор на 200 м бътерфлай и звезда на националния

...
Националният рекордьор на 200 м бътерфлай и звезда на националния
Коментари Харесай

Звездата на българското плуване постави ултиматум за националния отбор

Националният рекордьор на 200 м бътерфлай и звезда на националния тим по плуване Антъни Иванов загатна, че обмисля да плува за друга страна, в случай че не настъпят промени в ръководството на водните спортове в България. 21-годишният търновец, който учи и тренира в Съединени американски щати, насочи и пряк ултиматум към управлението на федерацията, заявявайки, че повече няма да се яви на централизиран лагер при този треньорски екип на представителния отбор.

" Ако системата не се промени, мисля, че няма да съм единственият, който да потърси реализация в непозната страна. Засега не желая да се местя, желая да представям България. Затова упражнявам тук (б. р. - в Америка), с цел да имам конкуренция ", съобщи Иванов в изявление за bTV.

Причина за острата му позиция стана допинг абсурдът от предходната седмица, когато трима състезатели от националния отбор - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, бяха уличени в приложимост на анаболния стероид станозолол. Тримата упрекнаха за позитивните си проби медицинския щаб поради практиката да раздава на плувците разопаковани хранителни добавки и лекарства, събрани вкупом в пластмасови чашки без каквото и да било означение и гаранция за генезис.

Президентът на федерацията (БФПС) Георги Аврамчев, националният селекционер Кристиян Минковски и лекарят на тима доктор Любомир Петров изрично отхвърлиха да имат виновност. Те признаха, че медикаментите се раздават по този метод от години, само че подчертаха, че в никакъв случай до момента това не е било проблем.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР