Националният отбор по волейбол не е за играчите с най-разпознаваеми

...
Националният отбор по волейбол не е за играчите с най-разпознаваеми
Коментари Харесай

Пранди: Целта е ясна - класиране за Олимпийските игри

" Националният тим по волейбол не е за играчите с най-разпознаваеми имена, а за най-подготвените " - по този начин селекционерът на България Силвано Пранди разяснява решението си да остави отвън групата за олимпийските квалификации петима от най-опитните си състезатели на отбора.

Пранди е уверен, че всеки от извиканите играчи за квалификациите във Варна ще способства за построяването на боеспособен тим.

Направих това, което би направил всеки треньор, а точно извикването на състезатели, които ще оказват помощ за преследването на избрана цел. Отборът не зависи от най-известните играчи. Съвсем обикновено е, когато са извикани нови хора и те да бъдат за сметка на други. Не считам, че някои от играчите би трябвало да са афектирани. Отборът е семейство, в което всеки може да попадне. Състезателите, които сега са тук са подготвени да дадат всичко от себе си, както в спортно-технически проект, по този начин и във волеви. Искам да има хомогенна група, която да е отдадена на общата идея ", съобщи Силвано Пранди пред Българска национална телевизия

Според Пранди Бразилия е любимец макар домакинския ни фактор.

" Целта е ясна - класиране за Олимпийските игри. Трябва да съвместим мощните страни в играта, да подчертаем мощните страни, които имаме и да прикрием слабостите ни. Вярвам, че ентусиазмът ни ще ни разреши да сме в оптимална форма. "

В квалификациите България се изправя против Бразилия, Пуерто Рико и Египет, а квалификациите във Варна започват на 9 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР