Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина изживява трудни

...
Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина изживява трудни
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина пожела Младен Кръстаич за национален селекционер

Националният тим по футбол на Босна и Херцеговина изживява сложни времена, откакто се раздели с българския си треньор Ивайло Петев и назначи на неговото място Фарук Хаджибегич. В първите си четири мача босненците претърпяха три провали, само че най-болезнено е последното с 0:2 от Люксембург. Предвид спецификата на назначението на Хаджибегич, негово уволняване преди септемврийските мачове.

Малко необичайно, през днешния ден порталът n1info.ba оповестява, че селекционерът на България Младен Кърстаич може да поеме Драконите.

" Отборът изглеждаше безидейен, обезверен, тотално зависещ физически, само че и тактически и в следствие пристигна проваляне против слаб противник. Обществото, както и управлението на футболната асоциация, са недоволни от работата на Фарук Хаджибегич. След началната победа против Исландия, тимът ни претърпя проваляне от Словакия, Португалия и упоменатия Люксембург. Въпреки че треньорът разгласи, че няма да " подвига котва ", от ден на ден се приказва за уволнението на опитния експерт, а в този момент започнаха спекулации и за негов правоприемник.

Порталът Mozzart Sport оповестява, че актуалният селекционер на България Младен Кръстаич е главният претендент за правоприемник на Хаджибегич.

" Настоящият селекционер на България от известно време е в новините на локалните медии, които към този момент нашумяха към уволнението му, само че равенството със Сърбия в предишния кръг съумя най-малко малко да изглади нещата ", написа босненското издание.

Предвид събитията обаче, подобен процес е малко евентуален. На първо място БФС няма желание да гони сръбския треньор на България. Ако се стигне до разлъка, то футболната централа в София ще търси наказателна клауза от босненските си сътрудници. А и самият експерт надали би потеглил към Сараево, тай като лека-полека стартира да се вижда плодът от работата му. А и Футболната федерация на Босна и Херцеговина надали може да му извади по-добро предложение във финансово отношение.

Любопитното е, че някогашният централен бранител на Шалке 04 и на Вердер Бремен е бил вид за Босна и Херцеговина два пъти. Първият път е било преди назначението на Ивайло Петев, а вторият – след напускането на българина. И в двата случая обаче двете страни не са стигнали до съглашение. Самият треньор е роден на територията на Босна и Херцеговина, когато тази страна е била съставка от някогашна Югославия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР