Националният ни отбор по баскетбол успя да се класира за

...
Националният ни отбор по баскетбол успя да се класира за
Коментари Харесай

България отново е на Евробаскет след 10 г. пауза

Националният ни тим по баскетбол съумя да се класира за европейското състезание следващата година. Това се случи след сложна, само че сладка победа в гостуването против Латвия - 66:65. За финален път България игра на Евробаскет тъкмо преди 10 години, през 2011 година, когато приключи на 13-о място. По подигравка на ориста треньор на отбора още веднъж, както и в този момент, бе Росен Барчовски.

Днес той бе заставен да мине през цялата палитра от страсти, защото тимът ни стартира едва дуела в " Арена Рига ". Домакините се справяха по-успешно в стрелбата и битката в подкошието, като в един миг имаха и двуцифрен задатък - 39:28 във втората четвърт и 52:42 в третата. Тогава някъде българите заиграха по-мобилизирано и започнаха да топят пасива. Силни минути имаше гардът на " Рилски състезател " Павлин Иванов, който вкара решаващи тройки и съумя да обезпечи задатък - 62:60, по-малко от три минути преди края. 

Последва нов поврат за латвийците, които поведоха с 65:63, само че 1:26 мин. преди края Дий Бост вкара решаваща тройка и България поведе с 66:65. Това се оказа и крайният резултат, като причина за това бяха неверни стрелби на домакините и два пропуща от наказателни удари на Александър Янев.

Бост се оказа и най-резултатен за отбора ни - 18 т., следван от Павлин Иванов (15), Димитър Димитров (12) и капитанът Чавдар Костов (11). За латвийците, които няма да играят на континентален шампионат за пръв път от 22 година насам, най-резултатен бе Янис Тима с 14 т.

Успехът през днешния ден обезпечи на България третото място в групата - последното, което дава квота за Евробаскет 2022. Балансът ни е две победи и три загуби. За шампионата към този момент си осигуриха класиране Босна и Херцеговина и Гърция. Последният ни дуел, към този момент протоколен, е в понеделник против босненците.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР