Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния реши да изпрати

...
Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния реши да изпрати
Коментари Харесай

Румъния отваря държавния резерв заради бежанците от Украйна

Националният комитет за изключителни обстановки на Румъния реши да изпрати здравна помощ на Украйна и да изтегли от държавния запас някои хранителни артикули, предопределени за подкрепяне на хората, които са намерили леговище в Румъния поради спора в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на организация Аджерпрес.

Румъния ще изпрати на Украйна 385 000 хирургически маски, 9936 медицински визьора и 8150 гащеризона. Влошаването на обстановката със сигурността в Украйна докара до разрушение на забележителен брой здравни заведения и загубата на медикаменти и здравно съоръжение, което докара до препълването на доста лечебни заведения с ранени, отбелязва румънското държавно управление във връзка решението за изпращане на здравна помощ.

Румънското държавно управление показва още, че украинските управляващи са отправили претенции за поддръжка посредством Евроатлантическия център за реакция и съгласуваност при бедствия, който се занимаваше с обезпечаване на артикули за справяне с пандемията от Covid-19, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Същевременно, с цел да се обезпечат нужните условия за украинските бежанци в Румъния, от държавния запас ще бъдат изтеглени и разпределени сред административно-териториалните единици 900 кг царевично брашно, 1000 кг пшеничено брашно, 980 кг ориз, 960 кг захар, 750 литра рафинирано слънчогледово олио, 2592 консерви месо, 2880 консерви пастет и 2100 консерви зеленчукова яхния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР