Националният фронт за спасение на България ще настоява за проактивни

...
Националният фронт за спасение на България ще настоява за проактивни
Коментари Харесай

НФСБ ще иска достъп и на малкия бизнес до големите инфраструктурни проекти

Националният фронт за избавление на България ще упорства за самодейни ограничения на страната за вкарване на обществен запас в частния бизнес. Това съобщи пред БНР заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев. Тази заран беше извършен Коалиционен съвет сред сътрудниците в ръководството ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ по отношение на взетите ограничения за битка с ковид.

„ Предстои да се форсира работата по огромни държавни инфраструктурни обекти - автомагистрали, язовири, пътища, ВиК бранша, където ще бъдат вкарани милиарди левове. Идеята е да се даде опция отвън огромните нормални компании, които вземат участие и печелят публични поръчки за милиони левове, да бъдат ангажирани и по-малък вид бизнес под формата на подизпълнители, доставчици със уреди, с техника, с материали, с други услуги. Това е сериозна мярка, която ще подкрепи “, разяснява Ячев.

По думите му няма да се наложи фрапантна смяна в Закона за публичните поръчки, и по в този момент настоящите правила може да се разшири ветрилото за присъединяване на повече компании.

Мярката 60:40 за НФСБ остава противоречива мярка, която няма да докара до действителен резултат за бизнеса, напомни Ячев и се базира на статистика, съгласно която под 1% от компаниите ще се възползват от нея. По думите му страната би трябвало да се ангажира по-активно, не просто като даде една заплата или обезщетение за служащите.

НФСБ подлага на критика и административната мярка по отношение на комерсиалните вериги за българската продукция.

„ Щабът има решаващата дума, само че аз мисля, че поетапно може да се върви към ограничения, които не толкоз да съкратят обществената отдалеченост, а да дадат опция постепенно и последователно хората да стартират да се връщат по работните си места “, уточни още Борис Ячев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР