Националната служба за охрана (НСО) ще предприеме мерки за гарантиране

...
Националната служба за охрана (НСО) ще предприеме мерки за гарантиране
Коментари Харесай

Строги мерки за сигурност при честванията на 3 март в София

Националната работа за защита (НСО) ще предприеме ограничения за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на София на националния празник на България - 3 март 2023 г в петък, оповестяват от пресцентъра на службата.

 

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния боец в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България.

 

От 12:00 ч. пред постройката на администрацията на президента ще се състои тържествена промяна на гвардейския часовой.

 

Тържествената инспекция (заря) по случай националния празник е с начало 18:30 часа на площад „ Народно заседание “.

 

За церемонията пред Паметника на Незнайния боец жителите ще имат достъп през пунктове за инспекция, проведени при ул. „ Раковски “ и ул. „ Оборище “ и при южната страна на храм-паметника „ Свети Александър Невски “.

 

За искащите да следят тържествената инспекция (заря) на пл. „ Народно заседание “ достъп ще бъде обезпечаван през три пункта за инспекция – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „ Цар Освободител “ наоколо до изходите на подлеза при Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ (кръстовището на бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ В. Левски “) и един пункт на бул. „ Цар Освободител “ (откъм хотел „ Сенс “).

 

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита.

 

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения.

 

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието.

 

Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР