Националната следствена служба е приключила разследването срещу Георги Семерджиев за

...
Националната следствена служба е приключила разследването срещу Георги Семерджиев за
Коментари Харесай

Разследването за катастрофата на "Черни връх" свърши с 4 обвинения

Националната следствена работа е завършила следствието против Георги Семерджиев за злополуката на столичния бул. „ Черни връх “ и предава делото на прокуратурата за писане на обвинителен акт и предоставяне на съд, заяви bTV. Семерджиев ще би трябвало да дава отговор по четири обвиняване – за злополуката и гибелта на двете млади дами, за шофиране след приложимост на опиати, за потребление на подправена шофьорска брошура и за владеене на опиати.

Преди няколко дни Софийският апелативен съд дефинитивно отхвърли да пусне от ареста Георги Семерджиев. Оказа се, че той дори няма годни документи за идентичност, което съставлява риск да се укрие. От експертизите към този момент е ясно, че Семерджиев е карал със 166 км/ч и е минал на алено преди злополуката. Пак съгласно съда - има задоволително доказателства освен за тежката злополука, а и за държането на опиати и използването на подправени номера за автомобил.

По делото за злополуката на бул. " Черни връх "  са разпитани десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че никой не е признал, че има връзки с Георги Семерджиев. Това разгласи неотдавна зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. По-рано от Министерството на вътрешните работи оповестиха, че Георги Семерджиев се е употребил с протекцията на чиновници на реда, а след злополуката още веднъж униформени са му оказали помощ. Според отчет на инспектората на Министерство на вътрешните работи във връзка с Семерджиев разнообразни подразделения са работили по друг метод - някои са спазвали прецизно отговорностите си, до момента в който други в избрани моменти са подхождали по метод, какъвто не планува нито законът, нито разпоредбите в Министерство на вътрешните работи. „ Не може да се приказва за цялостна съгласуваност. Може да се приказва за обособени случаи, в които обособени звена в системата са работили в услуга на Семерджиев “, уточни вътрешния министър Иван Демерджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР