Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и синдикатът

...
Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и синдикатът
Коментари Харесай

НХЛ спря играчите си за олимпиадата в Пекин `22

Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) и синдикатът на играчите (NHLPA) са постигнали съглашение състезатели от 32-та клуба да не вземат участие на зимните олимпийски игри в Пекин `22, заяви ESPN. Така хокеисти от най-силното състезание в света няма да играят в олимпийския шампионат за втори следващ път след игрите в ПьонгЧанг `18.

За разлика от форума в Южна Корея, когато НХЛ просто отхвърли да прекъсне сезона си по средата, в този момент повода се крие в новия взрив на пандемията от ковид в Северна Америка. Заради големия брой новозаразени измежду играчите към този момент над 50 мача бяха отсрочени, а коледната пауза пристигна прибързано и ще продължи шест вместо три дни. За всички дуели в програмата от 22 до 24 декември ще се търсят нови дати.

Вероятно точно авансово плануваното спиране за олимпиадата (4-20 февруари) да бъде интервалът, в който ще се изиграят трупащите се отсрочени срещи. Очаква се формалното известие за отдръпване от игрите в Пекин `22 да бъде направено в идващите 24 часа, само че новината към този момент провокира мнения измежду някои от звездите.

" Бях късметлия, че участвах на две олимпиади - показа капитанът на " Питсбърг Пенгуинс " Сидни Кросби, извел националния тим на Канада до два златни медала във Ванкувър `10 и Сочи `14. - Съжалявам за момчетата, които пропущат редица шансове. Това не е нещо, което се случва всяка година или може да отложиш с няколко месеца. Това са прекарвания, каквито нямаш постоянно като състезател. "

В отсъствието на играчите от НХЛ олимпийските сформира на тимовете в Китай ще бъдат композиция от дилетанти и експерти от други водещи хокейни лиги като съветската КХЛ. Такъв беше казусът и на игрите в ПьонгЧанг `18, когато купата завоюва отборът на Руския олимпийски комитет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР