Националната агенция за приходите пусна предварително попълнените данъчни декларации, като

...
Националната агенция за приходите пусна предварително попълнените данъчни декларации, като
Коментари Харесай

НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации

Националната организация за приходите пусна авансово попълнените данъчни заявления, като срокът за оповестяване на приходите е до 5 май.

" Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП), към този момент имат достъп до въведената информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения,  цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем, при отдаване на парцел на юридически лица, приходи за получени дотации от Държавен фонд „ Земеделие “, данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора по-малко от 12 месеца. Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят или поправят ", показва от приходната организация. 

Според организацията декларацията е желана от над 90% от жителите, а до момента има над 1 млн. издадени лични кода. Уточнява се също, че всеки клиент на Национална агенция за приходите може да получи своя ПИК гратис от всеки офис на организацията в страната, без значение от непрекъснатия адрес.

Данъчната акция за обявление на приходите, получени през 2020 година завършва на 5 май поради Великденските празници тази година. Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.

Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица са налични в 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР