Националната агенция за приходите напомни, че абитуриентите трябва сами да

...
Националната агенция за приходите напомни, че абитуриентите трябва сами да
Коментари Харесай

Важно за абитуриентите! НАП напомни какво дължат на държавата

Националната организация за приходите подсети, че зрелостниците би трябвало сами да си внасят здравни осигуровки за месеците от завършването на 12 клас до възможното започване на висше обучение.

През тези месеци здравните им вноски не се покриват от страната, изясни Божана Илиева от Национална агенция за приходите.
-->
“Те са здравноосигурени от страната до края на месец юни, само че за този интервал от завършването на междинното им обучение до започването на академичната година във ВУЗ-а те не попадат нито към този момент в категорията възпитаници, нито към момента в категорията студенти. И за този тримесечен интервал те би трябвало да се обезпечат здравно за своя сметка, като месечната вноска за здравно обезпечаване сега в страната е 28,40 лв. “, сподели тя.

“Изключение от това обвързване ще създадат единствено тези, които незабавно, след довеждане докрай на междинното обучение стартират, въпреки и краткотрайна работа, за лятото. Те ще бъдат обезпечавани от работодателя, при който бъдат наети “, посочи представителката на Национална агенция за приходите.

От приходната организация припомнят още, че на 30 юни изтича срокът, в който компаниите подават декларация за корпоративен налог, както и за едноличните търговци, в това число и за предпочелите да се записват като аграрни производители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР