Националната администрация по безопасност на движението в САЩ ще разгледа

...
Националната администрация по безопасност на движението в САЩ ще разгледа
Коментари Харесай

Голям гаф за Мъск! Какво става с Tesla

Националната администрация по сигурност на придвижването в Съединени американски щати ще прегледа по-сериозно случаите на произшествия с коли Tesla, оборудвани със системата Full Self-Driving Beta, известна още като автопилот. Проблемът, който от администрацията проверяват е обвързван с реакцията на автопилота при евентуални произшествия и спрели коли, които се отзовават на сигнали. Властите проверяват по какъв начин и по какъв метод колите на Tesla предизвестяват водачите за тези проблеми.

Към момента евентуално наранени са над 800 хиляди автомобила от всички настоящи модели на Tesla, в това число Model S, Model X, Model 3 и Model Y, създадени в интервала сред 2014 и 2021 година. Националната администрация ще прегледа по-задълбочено по какъв начин транспортните средства оборудвани с този програмен продукт реагират при взаимоотношение с пристигнали на мястото на случай транспортни средства със специфичен режим на придвижване

Властите обявиха, че не престават следствието на равнище инженерен разбор и ще изискат повече информация от Tesla, откакто сториха това през предишния август и още веднъж през октомври.

Тогава даже се стигна до уволняване на чиновник на Tesla, който разкри обществено казуса с автопилота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР