Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2022 ще се

...
Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2022 ще се
Коментари Харесай

Русе се включва в Световния ден на ходенето на 15 октомври

Национална спортна демонстрация Световен ден на ходенето 2022 ще се организира в Русе на 15 октомври (събота) в Парка на младежта.

Инициативата е проведена от Българската федерация спорт за всички (БФСВ), Община Русе, Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и Спортен клуб „ Компас-Крос “. Тя е подкрепена от още 14 общини от страната – Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, р-н Панчарево и с. Лозен.

Стартът на спортното събитие ще бъде даден в 11 ч. до Вазата в Парка на младежта, като е належащо участниците да преминат авансово несъмнено трасе в парка с вървене, тичане или каране на колело. В Световния ден на придвижването могат да се включат всички искащи, като в края на събитието участниците ще имат опция да вземат участие в проведена лотария.

Спортната самодейност се провежда за 30-и следващ път, и цели да се разпространяват систематичните занимания и изключително ходенето като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус. В Световния ден на ходенето Българската федерация спорт за всички предава като обръщение към общините апел за поощряване на повече хора от всички възрастови и обществени групи към систематични спортни занимания и  здравословен метод на живот.

Проявата се реализира с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта и е под патронажа на министър Весела Лечева. Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на  Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 – 2024 ”. В международен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР