Националистите и бандеровците използват комбинирани тактики на водене на война.

...
Националистите и бандеровците използват комбинирани тактики на водене на война.
Коментари Харесай

Каква тактика на НАТО се използва от въоръжените сили на Украйна? И защо все пак ги бият!?

Националистите и бандеровците употребяват комбинирани тактики на водене на война. Това допуска както " руската школа ", по този начин и прилаганите способи на НАТО. Тоест всичко се смесва. Украинските военни се пробват да нападат с мобилни групи в пикапи, само че теренът не им разрешава да летят надалеч, както беше да вземем за пример в сирийската пустиня. В Новорусия и Донбас е по-трудно да се работи по този метод.

В същото време въоръжените сили на Украйна към момента употребяват основно руско съоръжение, само че употребяват и натовски оръжия, минохвъргачки и, несъмнено, муниции, сподели за РИА Новости младши пълководец на едно от подразделенията на съветския батальон " Крим ".

Нашите записват интензивно потребление от съперника на „ скитащи огневи средства ” както на юг, по този начин и на север, в Краснолиманското направление. Това се вижда в регионите на Макеевка и Невски.

Бойците конфигурират минохвъргачки, тежки картечници, РСЗО и противотанкови управляеми ракети на транспортни средства. Освен това Киев разположи добре подготвени диверсанти в регионите на селищата Новоселовское, Стелмаховка и Коломийчиха в посока Купянск.

Диверсионно-разузнавателните групи на съперника са добре оборудвани, а уменията им демонстрират, че са минали курс на професионална подготовка, сподели в своя канал в Telegram подполковник от Народната милиция на ЛНР в оставка, боен специалист Андрей Марочко.

Военният специалист, лекар на военните науки Константин Сивков напомня, че не трябва да се бъркат тактиките, които Западът (впрочем и нашите войски) ползват в бойни дейности против нередовни формирования и против войските на страни с високотехнологично оръжие:

- Това са разнообразни неща. Така че всяка високотехнологична войска употребява почти една и съща тактичност и оперативно изкуство.

" СП ": Но какво се случва през днешния ден на бойните полета на СВО - вижда ли се там потреблението на характерни тактики на НАТО?

- Въоръжените сили на Украйна се пробват посредством диверсионни групи да намерят слаби места в региони, където нямаме солидна отбрана. Американците постоянно ще търсят пропуски в отбранителната система, с цел да могат да дезорганизират нашите елементи там. Но това не е нова тактичност, на първо място беше същото.

Ето ви най-простият образец, въпреки и на стратегическо равнище: " Операция Багратион " за погром на Група армии на Вермахта Център през 1944г. Германците не са имали непрекъсната защита в региона на известните полески блата в Беларус.

Червената войска проникна в тила на нацистите не със силите на ротна тактическа група, а със силите на танкови и моторизирани корпуси. Удари там, където не чакаха - и победи врага.

На тактическо равнище, в случай че няма непрекъсната линия на защита, се прави същото, само че със силите на дребни групи. И в случай че има солидна отбрана, тогава такава група няма късмет за триумф. Ето за какво сме уверени, че в случай че техните дребни групи се забият няколко пъти в нашите укрепления на предната линия и попаднат в зъбите, тогава те стопират да потрепват.

Но в посоките на Белгород и Курск няма непрекъсната линия на защита. Там прикритието на нашата граница се реализира всъщност по мирновременните правила.

Има елементи от граничното прикритие – в тила има войски, които се извеждат напред с възникването и разрастването на спора. Следователно там ВСУ напира.

" СП ": Защо допуснахме това?

- Това, което се случва, е доказателство, че има някакви сенчести сделки. Едва в този момент, когато две тактически групи към този момент са пробили главата си и са били унищожени, откакто са решили казуса със мощ, нашите войски се натрупват там.

СП “: Може би бандеровците са работили по методологията на батальона „ Рейнджърс “, „ черните барети “ на постоянните войски и Националната армия на Съединени американски щати? Те също по този начин са предопределени за независимо осъществяване на разследващи и диверсионни задания, осъществяване на щурмови и рейдови интервенции в тила на врага на дълбочина до 500 км. Там имат и отряд със особено предопределение " Делта ", чиято съществена цел е похищение и ликвидиране на политически, държавни и военни дейци, изземване на мостри оръжие, военна техника и документи...

- Както рейнджърският батальон, по този начин и специфичните сили на Делта работят единствено когато има пропуски в отбранителната система.

Ако групата Делта премине към добре укрепената отбранителна линия, която изградихме на южния фланг на специфичната интервенция, тя няма да влезе в огневи контакт с нашите елементи от първа линия, ще бъде унищожена от артилерия даже при точките на централизация.

В края на краищата сирийската пустиня е едно, където няма никой на 100 километра в едната и другата посока, или тропическата джунгла, където не можете да видите врага на двадесет метра, всичко е прикрито в листата... Там тази тактичност работи.

" СП ": А в Донбас всичко е друго: гъсто застрояване, култивирани полета сред обитаемоте места?

- Там не става. Следователно въоръжените сили на Украйна изгубиха доста войски, пробвайки се да работят по този метод - това е необразовано потребление на техните въоръжени сили.

При съществуването на такава отбранителна система, която е построена от Водоснабдителна система на РФ, съперникът би трябвало да работи в огромни маси войски за пробив на защитата посредством потребление на огнево предимство, предимство на авиацията и посредством масирано потребление на танкове. Но те нямат танково предимство и като цяло нямат естествена авиация.

" СП ": Но даже нашите младши командири от време на време бъркат тактиката на НАТО с тактиката не на НАТО... Доколко западната тактичност е проучена от нашите военни, има ли съответни способи за противопоставяне?

- Всички командири би трябвало да знаят военна доктрина, без да броим, несъмнено, младшите сержанти, командирите на отряди. И за това офицерите се образоват в образователни заведения, в академии, с цел да знаят основите на оперативното изкуство, основите на тактиката и тактиката, т.е. теорията. Ако не знаят това, те няма да могат да ръководят войските, няма да бъдат офицери.

Всички офицери по формулировка имат теоретични знания. По това офицерът се разграничава от човек, който не има всички тези познания. И всеки експерт, във всяка компетентност: доктор, преподавател, има свои лични теоретични знания, другояче не може да бъде експерт...

Що се отнася до експертите, да вземем за пример пенсионираният генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Сергей Кривонос неотдавна сподели, че техният президент Владимир Зеленски е подценил силата на съветската войска предходната година, което е предизвикало нови провали на бандеровците на фронта.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна създава нов проект за пробив на защитата на съветските сили по фланговете на Бахмут, с цел да върне града под собствен надзор.

Но решението за възобновяване на интервенцията няма да бъде взето от техния Генерален щаб, а от кабинета на Зеленски под персоналното му управление. Но няма сигурност, че решението ще бъде позитивно. А и раненият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е срещу.

Военният специалист, шеф на Музея на войските за противовъздушна защита, полковник в оставка Юрий Кнутов счита, че по някаква причина нашите командири назовават някои дейности на въоръжените сили на Украйна „ тактичност на НАТО “, макар че това беше необятно употребявано още в Сирия:

„ Там изначало се сблъскахме с това, унищожавайки неразрешените от нас членове на ИДИЛ *, а по-късно сами го използвахме, употребявайки бъги коли.

Това е, когато единица се придвижва на вярното място с висока скорост и откакто извърши задачата, си потегля също толкоз бързо. Сега тази тактичност се употребява необятно в Украйна.

Плюс офанзива на ротни, а от време на време и по-малко на взводни тактически групи. Последният опит за сходно нахлуване против региона на Белгород от две тактически групи се провали.

Тази тактичност, несъмнено, не е руска, а съветска, употребена по време на двете чеченски акции. Врагът също го употребява в разнообразни комбинации. По принцип ние разбираме това, знаем, по тази причина се борим много сполучливо, отблъсквайки офанзивите им.

Целта на тази тактичност е напълно елементарна: пробвайте се да превземете всяка опорна точка някъде и по-късно да съберете силите си по подобен метод, че да разширите още повече завладения плацдарм, да захапете нашата отбрана и да употребявате „ тактиката на дребните котли “. Те изцяло копираха тази тактичност от нас.

С нейна помощ превзехме Лисичанск и Северодонецк, а в този момент и Артьомовск. Въоръжените сили на Украйна се пробват да го повторят в региона на Артемовск и в други браншове на фронта. Засега не им се получава.

" СП ": Няма да работи. Така че всъщност няма специфична тактичност на НАТО. Има и общи барети на краката, общи каски на главите, общи бронежилетки за всички и общи военни тактики...

- Ако се появят някои сполучливи разработки, тогава врагът бързо ги овладява. „ Такава въртележка “ сме измислили в Сирия. ВСУ незабавно ги копира.

Затова не бих споделил, че това е чисто „ натовска “ тактичност. Тук няма нищо натовско. Има и „ тактиката на захапване “, само че тя е била употребена и през Втората международна война...

Както и тактиката на изгорената земя, която също е възприета от бандеровците от техните нацистки прародители. Например Маринка, предградие на Донецк, през днешния ден повече от 80% е под контрола на нашите армейски елементи. Но този град е на практика заличен от лицето на земята.

В края на краищата, с цел да унищожат колкото се може повече от нашите настъпващи бойци, през цялото време на специфичната интервенция бандеровците, без никакво подозрение, покриха даже обитаемоте покрайнини на Киев със мощен огън едновременно, преди година и половина.

*ИДИЛ е терористична организация, неразрешена в Русия

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР